Nogomet

Čačić: "To nisu navijači, to su teroristi"

HINA • petak, 17.06.2016.
Čačić: "To nisu navijači, to su teroristi"
Foto: FaH

"To nisu navijači, to su su bili teroristi, bio je to teror huligana, a mene boli što se naša država ne želi uhvatiti u koštac s tim problemom", kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić nakon utakmice protiv Češke (2-2) koju su obilježili novi izgredi hrvatskih navijača.

Nažalost, umjesto o nogometu i rezultatu koji je 'vatrenima' praktički osigurao plasman u osminu finala EURO-a, nakon utakmice pričalo se o novim neredima na tribinama.

"Bio je to teror huligana, nažalost Hrvatska se još jednom osramotila pred cijelim svijetom. Većina naših navijača je korektno navijala, bio je to isključivo teroristički čin. Nadam se da će biti otkriveni i kažnjeni", kazao je Čačić.

Hrvatski izbornik je istaknuo kako su igrači nakon utakmice bili tužni i razočarani.

"Igrači s toliko strasti i ponosa nose hrvatski dres, no 'oni' im to ne dozvoljavaju. HNS čini sve, ali nema represivnih mogućnosti. Svi smo taoci, HNS se ne može sam boriti. Slične scene smo vidjeli u Milanu, na Poljudu je bila svastika. Mene boli što se država ne želi uhvatiti u koštac s ovom problemom", dodao je.

Čačić se osvrnuo i na igru svoje momčadi.

"Čestitam svojim igračima na igri i zalaganju. Dominirali smo veći dio utakmice, imali smo posjed i kontrolu igre. Problem je nastao kada je Modrić izašao iz igre. Izgubili smo mirnoću na sredini terena i koncentraciju".

Čačić smatra kako su neredi na tribinama jedan od razloga zašto je njegova momčad izgubila koncentraciju.

"Tamo su bili njihovi prijatelji, članovi obitelji. Da je utakmica još malo potrajala tko zna, možda bi imali još više problema," kazao je na kraju.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.06.2016. u 13:18
    Zašto ne napadnu Mamića i Šukera? Zašto napadaju mene?Zar itko sa 8 razreda osnovne škole misli da ovo šteti Mamiću?Zar itko poluinteligentan može vjerovati da će nakon Mamića nestati i huligani?Dan kada nas huligani "spase" od mafije bit će naš kraj.
    Obrisan korisnik
  • vjesu18.06.2016. u 09:55
    @ veni vidi vici pa tko te sprjecava na prosvjed protiv istih? Ja sam prvi za! Ali ici u goste i raditi sranje je nekulturno i neodgojeno. Zasto ti likovi ne naprave guzvu pred saborom ili sl. mjestima? Sasvim jednostavno, oni ih financiraju i podrzavaju.
    vjesu
  • Veni vidi vici18.06.2016. u 09:08
    jel Mamić i ostali kriminalci ruše ugled Hrvatske? pa svi političari? što ne pozoveš na prosvjed protiv ovih rušitelja hrvatskog ugleda koji to čine svakodnevno?
    Veni vidi vici
  • narada10818.06.2016. u 02:05
    @Aurelio, pa kaj nisi čuo Samovojsku. On je rekao da je Remetinec pun takvih i da kad oni izađu oni nastave istim putem.
    narada108
  • Obrisan korisnik17.06.2016. u 23:41
    Dovoljan je Remetinac na dulje vrijeme.Neka cijepaju drva idioti!
    Obrisan korisnik