EP 2016., skupina B, 3. kolo, 20.06.2016, 21:00 h, Stade Geoffroy Guichard - Saint-Etienne
Suci: Carlos Velasco Carballo, Roberto Alonso, Juan Yuste (Španjolska)
Slovačka
Slovačka
0:0(0:0) Engleska
Engleska

Remijem bez pogodaka Englezi kao drugi u osminu finala, Slovačka na korak do plasmana

Niko Rukavina • ponedjeljak, 20.06.2016.
Remijem bez pogodaka Englezi kao drugi u osminu finala, Slovačka na korak do plasmana
Foto: EPA

Engleska i Slovačka remizirali su u Saint Etienneu u utakmici bez pogodaka. Englezi su bili bolja momčad na terenu, no nisu uspjeli savladati sjajnog Matuša Kozačika. Englezi ovim remijem u drugi krug idu kao drugoplasirani, a Slovačka čeka rasplet u ostalim utakmicama.

Slovačka
Engleska
Slovačka
Engleska
23
Matuš Kozačik
2
Peter Pekarik
3
Martin Škrtel
4
Jan Durica
15
Tomaš Hubočan
20
Robert Mak
19
Juraj Kucka
22
Viktor Pečovsky
(do 67')
17
Marek Hamšik
7
Vladimir Weiss
(do 78')
8
Ondrej Duda
(do 57')
Pričuvni igrači
18
Dušan Švento
57'
5
Norbert Gyömber
67'
14
Milan Škriniar
78'
Trener
Jan Kozak
1
Joe Hart
12
Nathaniel Clyne
 
Gary Cahill
6
Chris Smalling
21
Ryan Bertrand
8
Jordan Henderson
 
Eric Dier
18
Jack Wilshere
(do 56')
8
Adam Lallana
(do 60')
 
Jamie Vardy
15
Daniel Sturridge
(do 76')
Pričuvni igrači
10
Wayne Rooney
56'
 
Dele Alli
60'
9
Harry Kane
76'
Trener
Roy Hodgson

Slovačka je odličnom obranom izdržala napade Engleza, posebno u prvom poluvremenu, i došli su na „milimetar“ do plasmana u osminu finala. S četiri boda već su bolji od jednog trećeplasiranog (Albanije), a velike su šanse da će imati dovoljno bodova za plasman u drugi krug na svojem prvom Euru.

Gordi Albion je nadigrao i Ruse u prvom i Slovake u trećem kolu, no nisu uspjeli pobijediti te će u osminu finala s drugog mjesta.

Roy Hodgson u utakmicu je ušao s puno promjena u odnosu na prethodna dva dvoboja. Na klupi su ostali Wayne Rooney i Henri Kane, umjesto kojih su startali Jamie Vardy i Daniel Sturridge.

Englezi su opasnije krenuli u utakmicu, često su prijetili Matušu Kozačiku, no prvu pravu šansu stvorili su u 18. minuti. Večeras odlični Jordan Henderson poslao je daleku loptu prema Jamieju Vardyju koji bježi Martinu Škrtelu, ali je Kozačik obranio udarac napadača Leicestera.

I dalje su Englezi prijetili, posebno preko Liverpoolovih Hendersona i Nathaniela Clynea. Upravo je Clyne u 33. probio lijevu stranu slovačke obrane i uposlio Adama Lallanu koji puca po sredini gola, a Kozačik ponovno brani. Pred kraj poluvremena pokušao je i Henderson volejem, no lopta je odsjela u slovačkom bloku. Na odmor se otišlo s rezultatom 0:0 uz puno bolju igru Gordog Albiona.

Na početku drugog poluvremena Slovačka je umalo šokirala Engleze nakon što je Chris Smalling loše reagirao na jedan centaršut, no Ondrej Duda se nije snašao i Englezi su otklonili opasnost. Odmah na drugoj strani probao je Clyne iskosa, ali je Kozačik još jednom iskazao sjajnu formu.

Možda i najveću prigodu u dotadašnjem dijelu utakmice Englezi su propustili u 61. Henderson je centaršutom na drugoj strani pronašao Dele Allija koji je savladao Kozačika, ali ne i Škrtela koji na crti spašava siguran gol.

Tražili su Englezi taj pobjedonosni pogodak, pokušali su Sturridge i Rooney, no Slovaci su se i dalje uspješno branili te su sačuvali bod koji će im vrlo vjerojatno biti dovoljan za plasman u sljedeću rundu.

EP 2016., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Rusija0:3Wales
Slovačka0:0Engleska
1Wales 36:3+36
2Engleska 33:2+15
3Slovačka 33:304
4Rusija 32:6-41

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tko Gdje21.06.2016. u 04:02
    Bježi Mamić.
    Tko Gdje