Rukomet

Kopljar: "Trebamo samo nadograditi detalje"

Sportnet • četvrtak, 23.06.2016.
Kopljar: "Trebamo samo nadograditi detalje"
Foto: FaH

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija ovoga četvrtka počinje s drugom fazom priprema za Olimpijske igre u Riju.

Drugu fazu priprema reprezentacije će odrađivati u Splitu sve do 3. srpnja. Nakon početnih pet dana u Sv. Martinu na Muri gdje se više radilo na zajedništvu i odradio tek pokoji trening, momke u Splitu čeka jači tempo i treninzi za fizičku spremu iako neće nedostajati ni rukometnog dijela.

Uoči polaska na drugu fazu priprema svoj komentar na prvi dio te na nadolazeći drugi dio treninga dao je kapetan Marko Kopljar.

"Na prvoj fazi priprema bilo je odlično, dobro smo se zabavili, a popodne je bilo malo rukometa. Jedino je možda zadnja dva dana trener Tomljanović malo stisnuo gas pa su se javile male upalice, ali ništa strašno. Sve u svemu bilo je to odličnih pet dana tijekom kojih smo se dodatno zbližili. Sada idemo u Split. Ne znam točan plan, ali vjerujem da će naglasak biti na kondicijskom dijelu iako sigurno neće nedostajati rukometa. Ima dosta vremena do prve utakmice, kao i do prijateljskih susreta. Ono što je bitno da ćemo kroz te pripremne utakmice tražiti tko je u formi, tko je zdrav i tko može, a tko ne. Treba tražiti najbolja rješenja na svakoj poziciji i tko se najbolje slaže iako mi već dosta toga znamo sa zadnjeg Prvenstva. Trebamo samo nadograditi detalje."

Nakon Kopljara, riječ, dvije rekao je i Luka Stepančić koji je uz svoje viđenje priprema otkrio i kako se osjeća nakon ozljede zbog koje je izbivao s rukometnih terena.

"U prvom dijelu priprema imali smo petodnevni team building, naime, četiri dana smo bili u adrenalinskom parku gdje smo imali natjecanje i proglašenje najboljih zadnji dan. Sve je bilo uz puno smijeha, šale i gradnje zajedništva. Tog zajedništva je bilo najviše iako ga kod nas nije potrebno graditi, mi ga imamo oduvijek. Zadnji dan smo imali jedan jači trening kao uvod u ovo što nas čeka sada u Splitu. Vjerujem da ćemo dosta raditi na fizičkoj spremi, a tek pred kraj ćemo uvesti rukometni dio koji će biti glavni u sljedećim pripremama. Odlično se osjećam, ne želim previše govoriti baš, ali za sada sve odrađujem i radim maksimalno te se nadam da će tako i ostati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2016. u 13:32
    u 30im godinama Gobac se već riješio Balića,MetlićićaDominikovića,Lackovića ,Vorija tu je negdje i naš Marko ali koliko sam shvatio još uvijek čekamo da ostvari svoj potencijal
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2016. u 10:43
    Sa svojim zalaganjem ti samo trebas sjesti na klupu ili tribinu i pustiti Stepančića i Šebetića da igraju
    Obrisan korisnik