Nogomet

ANALIZA: "Mali" Islanđani će namučiti Francusku

Branimir Korać • četvrtak, 30.06.2016.
ANALIZA: "Mali" Islanđani će namučiti Francusku
Foto: EPA

Nakon slabog rezultata s prognozama osmine finala Europskog prvenstva i konačnog ishoda koji te dovodi u situaciju da ne znaš bi li se smijao ili plakao, ostaje nada kako je to bilo privremeno stanje. Sport je takav, u njemu je teško nešto sa sigurnošću predvidjeti, ali i dalje ćemo se pokušati voditi logikom koja nas i dalje drži u plusu...

Slijedi četvrtfinale Eura, četiri para koja garantiraju dosta uzbuđenja, a kako nema Hrvatske, svakom preostaje da si pronađe novog privremenog ljubimca. Mnogi su se već odlučili za Island kojeg očekuje vrlo teška zadaća protiv domaćina, ali kada su Islanđani u pitanju, ništa nije nemoguće.

Najbolji bonus je na Betfair.com

Jeste li isprobali Betfair.com? Jedna od najpoznatijih kladionica nudi svim novim korisnicima bonus u iznosu 100% prvog depozita do maksimalnog iznosa od 200 eura. Registrirajte se!

Poljska - Portugal (zbroj golova 2.5 - MANJE, koeficijent 1.44 (Betfair.com), vjerojatnost 60%): Dragi naši Portugalci, oni koji su skupo stajali Hrvatsku i koji su pokazali da se znaju jako dobro braniti, idu na Poljsku. Poljaci su u dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva primili jedan jedini gol iz igre i to onaj fantastični Xherdana Shaqirija. Santos je naglasio kako je sada došlo vrijeme kada se igra na rezultat, na prolaz, stoga treba očekivati još jednu oprezniju utakmicu s njegove strane iako niti Poljaci neće srljati prema naprijed s obzirom da su posebno opasni u kontranapadima. Nekako je osjećaj da bi i jedni i drugi bili najsretniji da protivnik uzme loptu i da vrebaju na pogrešku, no netko će se morati malo više otvoriti, a susret će pokazati tko će to biti. U svakom slučaju, ne očekujemo vatromet golova u 90 minuta. Ukoliko ne dođe do nekog ranog kiksa i pogotka, teško će se i jedni i drugi tako lako odlučiti preuzimati veliki rizik.

Wales - Belgija (pobjeda Belgije, koeficijent 1.72 (Betfair.com), vjerojatnost 60%): Nakon sjajnog izdanja protiv Mađarske, a velškog skromnog izdanja protiv Sjeverne Irske, teško je predložiti išta osim pobjede Belgije. U redu, posljednji međusobni dvoboji pokazuju kako to i nije tako sigurno jer u posljednja tri susreta Belgija nije svladala Velšane, upisala je dva remija i poraz. Međutim Belgijci su pokazali kako se dižu, napadački su vrlo snažni i velška obrana imat će pune ruke posla. Problem za Belgiju predstavljat će neigranje Vermaelena čime je uz izostanak Kompanyja ona standardna obrambena postava značajno oslabljena. Ipak u ovom susretu trebao bi biti ključan belgijski napad predvođen sve boljim Hazardom i on bi trebao donijeti prevagu u ovom dvoboju. Kvaliteta je apsolutno na strani Belgije.

Njemačka - Italija (oba daju gol - DA, koeficijent 2.20 (Betfair.com), vjerojatnost 45%): Poslastica četvrtfinala, dvoboj reprezentacija za koje je šteta što će jedna ostati bez polufinala. Njemačka je dominantnim nastupom protiv Slovačke potvrdila zašto ima status glavnog favorita za osvajanje titule, a s druge strane Italija je oduševila protiv Španjolske i zasluženo stigla do prolaza potpuno nadigravši protivnika. Obje reprezentacije imaju fantastične vratare, ne primaju tako lako pogotke, ali isto tako pokazale su koliko su opasne u napadačkim akcijama. Očekuje se njemačka dominacija, Löwova momčad sigurno će imati dovoljan broj prilika, a Italija je dosad potvrdila kako ima izvrstan kontranapad i jako dobru transformaciju prema naprijed. Bez obzira na svu kvalitetu obje obrane, nije nerealna opcija da obje reprezentacije dođu do pogotka.

Francuska - Island (Island daje gol, koeficijent 2.15 (Betfair.com), vjerojatnost 40%): Apsolutno neočekivani par četvrtfinala. Islanđani su najugodnije iznenađenje Prvenstva i do četvrtfinala nisu došli nekim "grčkim nogometom" već su igrali, imali su i prilika i pokazali su da nisu slučajno ovdje. Francuska je u osmini finala pokazala dva lica, a za pobjedu protiv Islanda trebat će im ono iz drugog poluvremena protiv Irske. Islanđani su neugodniji od Iraca u kontranapadu, domaćin će se prema najavama postaviti dosta otvoreno i to bi trebalo ostaviti prostora Lagerbackovoj momčadi. Francuska obrana dosad je pokazivala da je ranjiva, a Island zna zaprijetiti i iz prekida i iz kontranapada stoga Llorisa sigurno ne očekuje besposlena utakmica bez obzira na ime protivnika.

Agnieszka Radwanska - Ana Konjuh (pobjeda Radwanske 2:0 u setovima, koeficijent 1.44 (Betfair.com), vjerojatnost 60%): Nakon glatke pobjede protiv Karin Knapp, Ana Konjuh imat će iznimno težak ispit u drugom kolu. Čeka je Agnieszka Radwanska, igračica koja igra vrlo dobro na svim podlogama pa tako i na travi gdje je imala tijekom karijere dosta uspjeha. Radwanska je u prvom kolu protiv Katerine Kozlove ispustila samo tri gema, odigrala je vrlo dobar meč, ali Kozlova nije baš najbolji pokazatelj u kakvoj formi se nalazi. Konjuh je ispustila tri gema više protiv Knapp, ali slično kao i Kozlova, niti Knapp u trenutnoj formi nije baš onaj pravi pokazatelj gdje se Ana nalazi. Ne treba smetnuti s uma kako je hrvatska tenisačica imala problema s leđima u bliskoj prošlosti, vrijeme u Londonu je dosta ćudljivo i neki neugodniji vremenski uvjeti mogu joj stvarati dodatni problem, a da bi namučila tako kvalitetnu igračicu poput Radwanske, potrebno je biti na 100 posto. Radwanska sigurno neće ponuditi previše besplatnih poena, Ana će morati puno raditi i ono što je još uvijek problem, morat će smanjiti amplitude u igri što je više moguće. Svaki pad bit će kažnjen i uz svu želju za dobrim rezultatom Konjuh, Radwanska ostaje veliki favorit u ovom dvoboju.

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.06.2016. u 19:14
    vjerujem da pola europe navija za island..no jedan je problem-francuzi nisu naivni kao englezi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.06.2016. u 10:23
    Island
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.06.2016. u 09:36
    Ajmo Island svim srcem uz tebe, zgazi i ove napuhane smradove Francuze kako igraju već su odavno trebali ispasti..
    Obrisan korisnik
  • Veni vidi vici30.06.2016. u 07:51
    Island je definitivno u stanju svakog namučiti, samo se bojim da "viša sila" po potrebi ne pogura Francuze, a bilo bi fenomenalno da Island prođe dalje
    Veni vidi vici