Nogomet

Nijemci ostali bez Gomeza do kraja Europskog prvenstva

HINA • nedjelja, 03.07.2016.
Nijemci ostali bez Gomeza do kraja Europskog prvenstva
Foto: EPA

Iskusni napadač njemačke nogometne reprezentacije Mario Gomez završio je svoj nastup na Europskom nogometnom prvenstvu u četvtfinalnom dvoboju s Italijom, u kojem je zadobio rupturu kvadricepsa te zbog toga morao napustiti teren u 72. minuti.

Gomezova ozljeda nije jedino što zadaje glavobolje njemačkom izborniku Joachimu Loewu, jer je upitno hoće li za polufinalni dvoboj protiv Francuske ili Islanda moći računati na Samija Khediru i Bastiana Schweinsteigera u veznom redu.

"Nije se lako nositi s tim da u završnoj fazi turnira ostaješ bez vrlo važnih igrača. Posebno sam tužan zbog Marija. Bio je vrlo važan igrač za momčad, ne samo zbog svojih pogodaka", izjavio je u nedjelju Joachim Loew, nakon što su pretrage pokazale Khedirine probleme s preponama i Schweinsteigerovu ozljedu ligamenata koljena.

Njemačka liječnička služba učinit će sve što je u njihovoj moći kako bi osposobili Khediru i Schweinsteigera do četvrtka i polufinalnog dvoboja u Marseilleu. No, ako u tome ne uspiju, Joachim Loew će morati posegnuti za pričuvnim rješenjima te bi svoju priliku u veznom redu mogli dobiti igrači poput Juliana Weigla i Emrea Cana.

"Imamo vrlo kvalitetnu momčad u koju imam puno povjerenje. Suočeni smo s problemima i moramo pronaći rješenje. Vjerujte da ćemo to i napraviti", samouvjeren je njemački izbornik koji će za polufinale morati pronaći i zamjenu za središnjeg braniča Matsa Hummelsa, prisiljenog propustiti dvoboj zbog drugog žutog kartona zarađenog u meču protiv Talijana.

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.07.2016. u 15:00
    baš su loše prošli, tri ozlijeđenja igrača i jedan on najbolji dobije kartone
    Obrisan korisnik
  • Veni vidi vici04.07.2016. u 10:59
    do ovih ozljeda rekao bih da nitko nije favorit, ali nakon što je otpao Gomez i neizvjesno je da li će uopće Khedira i Schweinsteiger moć nastupiti, a falit će i Hummels zbog žutih kartona, čini se da je Francuska sve veći favorit
    Veni vidi vici
  • kaiser1304.07.2016. u 08:13
    Misliš da (n)emre Can odigrat? :)
    kaiser13
  • narada10804.07.2016. u 00:47
    bez Khedire i Gomeza ....To su dva glavna igrača...teško za Njemce, ali bilo je jasno da će pobjeda protiv Italije imati cjenu.
    narada108