Nogomet

NK Osijek predstavio nove dresove, sponzore, budžet i planove za adaptaciju stadiona

Mario Katušić • ponedjeljak, 04.07.2016.
NK Osijek predstavio nove dresove, sponzore, budžet i planove za adaptaciju stadiona
Foto: Željko Kubatka

U Nogometnom klubu Osijek radi se punom parom dok je momčad na pripremama u Sloveniji. Predsjednik Ivan Meštrović i direktor Igor Galić rade punom parom, a neke od informacija iznijeli su na press konferenciji ovog vikenda...

Malo je reći kako su navijačima srca zaigrala nakon onoga što su rekli. A Meštrović je još dodao kako u javnost iznose samo ono što je zaključeno te da je u pregovorima još nekoliko važnih aspekata.

Novinarima i navijačima je tako predstavljen novi dres, a mora se priznati kako Osijek već jako dugo nije imao ovako jakog dobavljača sportske opreme, što je još jedan dokaz koliko ova mlada i ambiciozna ekipa ozbiljno radi. Osim toga, klub je došao i do velikog broja inozemnih sponzora, što također do sada nije bio slučaj.

"Ponosno mogu objaviti da smo dogovorili suradnju s Nikeom koji je najjači u svom sektoru poslovanja i čast nam je biti pod njihovim okriljem. Na novom će dresu biti zastupljeni i naši sponzori, neki dosadašnji i oni koji su nam se u međuvremenu pridružili. To su: Duna Aszfalt, Magyar Epito, također mađarski WHB i naši lokalni partneri Osječko 1864 i Belje koji izdvajaju puno manja sredstva u odnosu na prethodno spomenute tvrtke i kompanije, ali vodimo računa i o lokal-patriotizmu i domaćim brandovima", rekao je Meštrović.

Meštrović je dodao kako je klub dogovorio ovosezonski budžet od tri milijuna eura, no i da još uvijek traje završna faza pregovora s generalnim sponzorom. Najavili su kako je riječ o velikom imenu koje bi se trebalo naći i na dresu, a pregovori bi trebali biti zaključeni do kraja ovog mjeseca. Također, najavljeno je i uređenje terena unutar kompleksa Gradski vrt, koji bi školi nogometa osigurali vrhunske uvjete za rad. U planu je kamp od šest terena, koji će se nalaziti uz sam stadion. A što se tiče stadiona, glavne teme među svima kojima srce kuca bijelo-plavo, Meštrović je rekao:

"Postojale su tri opcije po tom pitanju. Prva je bila izgradnja posve novog stadiona na Pampasu, ali smo se tamo suočili s problemima tehničke prirode, slabe prometne komunikacije, činjenice da bi broj mjesta na tribinama bio najviše 10 do 12 tisuća što bi nas limitiralo u domaćinstvima reprezentativnih utakmica. Druga je opcija bila vezana uz prostor između južne osječke obilaznice i takozvane S ceste. To bi imalo svojih prednosti zbog samog položaja i prometne povezanosti, ali smo se suočili s problemom privatnoga vlasništva na nekim parcelama. Stoga je nekako u prvom planu ono što bi se moglo napraviti u Gradskom vrtu, na postojećem objektu. Maknuli bismo atletsku stazu, ostavili zapadnu tribinu, a uklonili sve ostale i napravili nove, a kompletan bi stadion bio natkriven. Također, dobili bismo akustičan objekt i puno bolji štimung, a izgradili bismo i veći broj parkirališnih mjesta oko svih tribina. Imali bismo i jedan mali, zamjenski, ajmo reći tehnički stadion do 1.500 mjesta na kojem bismo po potrebi igrali tijekom izgradnje novoga objekta. Ili bismo za publiku otvorili samo zapadnu tribinu, dok bi se preko tjedna radilo na izgradnji ostalih.".

Dodao je i kako je budžet za adaptaciju stadiona osiguran, a da realizacija ovisi većinom o tehničkim stvarima. Ovih dana je klub u prodaju pustio i novu seriju godišnjih ulaznica po vrlo popularnim cijenama. Također, radi se i na još nekim pojačanjima te će do kraja prijelaznog roka klub dobiti još nekoliko novih imena na svom igračkom rosteru.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.07.2016. u 15:29
    DI?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.07.2016. u 13:21
    ajmooooooooo
    Obrisan korisnik