Nogomet

Šveđanin Jonas Eriksson sudi Wales - Portugal

HINA • ponedjeljak, 04.07.2016.
Šveđanin Jonas Eriksson sudi Wales - Portugal
Foto: EPA

Švedski sudac Jonas Eriksson dijelit će pravdu na prvoj polufinalnoj utakmici Europskog nogometnog prvenstva u kojoj će se u srijedu, 6. srpnja, u Lyonu (21 sat) sastati reprezentacije Walesa i Portugala.

Erikssonu će to biti treća utakmica na EURO-u u Francuskoj te druga u kojoj će suditi reprezentaciji Walesa. Švedski arbitar je dijelio pravdu u dvoboju Hrvatska - Turska (1-0) na pariškom Parku prinčeva te u utakmici Wales - Rusija (3-0) u Toulouseu, kada su Velšani pobjedom osigurali prvo mjesto u skupini B.

Bila je to prva pobjeda Walesa u dvobojima u kojima im je sudio 42-godišnji Šveđanin. Prethodno su poraženi na domaćem terenu od Bugarske (0-1) u kvalifikacijama za EURO 2012. godine te na gostovanju u Češkoj (1-2) u kvalifikacijama za EP 2008.

Portugalcima je Eriksson ostao u dobrom sjećanju iz kvalifikacija za EURO u Francuskoj, jer im je dijelio pravdu na gostovanju u Albaniji, gdje je momčad pod vodstvom Fernanda Santosa slavila s 1-0.

Wales će u polufinalu biti oslabljen neigranjem braniča Bena Daviesa i veznjaka Aarona Ramseyja koji odrađuju suspenziju zbog dva žuta kartona, a iz istog razloga za Portugal neće moći zaigrati branič William Carvalho.

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!