Nogomet

Coleman: "Nikada ne bih mijenjao Wales za Englesku"

HINA • ponedjeljak, 04.07.2016.
Coleman: "Nikada ne bih mijenjao Wales za Englesku"
Foto: EPA

Izbornik nogometne reprezentacije Walesa Chris Coleman, pod čijim su vodstvom Velšani stigli do polufinala Europskog prvenstva u Francuskoj, odbacio je mogućnost da postane nasljednikom Roya Hodgsona na klupi engleske reprezentacije...

"To je nešto na što nikada ne bih ni pomislio. Velšanin sam od glave do pete i jedina reprezentacija koju ću ikada voditi je Wales", izjavio je 46-godišnji nogometni stručnjak koji je Wales preuzeo 2012. godine nakon tragičnog samoubojstva tadašnjeg izbornika Garyja Speeda.

Coleman, koji će u srijedu u Lyonu pokušati odvesti Wales do finala EURO-a preko reprezentacije Portugala, u svibnju je produžio izbornički ugovor sve do završetka Svjetskog prvenstva 2018. godine, ali nije odbacio mogućnost da preuzme vođenje nekog europskog kluba koji bi se natjecao u Ligi prvaka.

"Volio bih ponovno otići u inozemstvo, jer mislim da tamo imam veće izglede voditi klub koji bi se natjecao u Ligi prvaka. Objektivno, u Premier ligi su ta mjesta rezervirana za najbolje klubove, a ne vjerujem da bi mi ijedan od njih ponudio menadžersku poziciju", rekao je Coleman koji je prije reprezentacije Walesa vodio Fulham i Real Sociedad.

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Veni vidi vici05.07.2016. u 10:53
    rijetko da ima trener/sportaš da je istovremeno i patriot i realan i skroman i pošten i normalan i da je svjestan i svojih vrijednosti i svojih granica, a Coleman je baš takav, gospodin čovjek
    Veni vidi vici