Nogomet

VIDEO: Domagoj Vida zabio za poravnanje, Kijevljani do trofeja nakon penala

Branimir Korać • subota, 16.07.2016.
VIDEO: Domagoj Vida zabio za poravnanje, Kijevljani do trofeja nakon penala
Foto: FaH

U Superkupu Ukrajine susreli su se u Odesi Šahtar i kijevski Dinamo, a uspješniji su bili Kijevljani iako je Šahtar do same završnice imao pobjedu u rukama...

Kao i prošle godine, i ove godine u Odesi su se uoči početka sezone sastali kijevski Dinamo i Šahtar. Kijevljani su odnijeli pobjedu boljim izvođenjem jedanaesteraca gdje su dvojica igrača Šahtara bili neuspješni.

Od prve minute u sastavu su bila trojica hrvatskih internacionalaca, kod Šahtara su krenuli Darijo Srna i Eduardo, a kod Kijevljana Domagoj Vida.

Eduardo je već nakon 30-ak sekundi promašio sjajnu priliku kada je iskoristio veliku pogrešku Dragovića i došao sam pred Šovkovskog, ali pucao je loše.

U prvom poluvremenu pogodaka nije bilo, ali zato je Šahtar poveo nakon 13 minuta igre u drugom dijelu. Strijelac je bio Fred čime je Šahtar okrunio dotad bolju igru.

U 70. minuti Eduardo je napustio igru, a kada se činilo da Šahtar ide prema trofeju, Dinamo je stigao do poravnanja. Nakon ubačaja u kazneni prostor u skoku je najviši bio Vida i glavom donio Dinamu poravnanje u 80. minuti.

U završnici susreta Šahtar je propustio još dvije velike prilike i nakon toga pristupilo se izvođenju penala. Ključna je bila peta serija u kojoj Seleznjov puca jako loše i Šovkovski brani, a nakon toga Moraes zabija za pobjedu.

Kod Šahtara prvi je pucao Srna i lakoćom svladao iskusnog vratara Kijevljana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!