Europska liga, kvalifikacije, 3. pretkolo, 04.08.2016, 20:15 h
Rijeka
Rijeka
Roman Bezjak 25', 50' (11m)
2:2 Basaksehir
Basaksehir

VIDEO: Rijeka nije nastavila hrvatski niz, koban Edin Višća

Branimir Korać • četvrtak, 04.08.2016.
VIDEO: Rijeka nije nastavila hrvatski niz, koban Edin Višća
Foto: FaH

Jedini hrvatski predstavnik koji nije uspio izboriti mjesto u play-offu europskih kupova ove sezone je Rijeka. Riječani su nakon 0:0 u Turskoj, odigrali 2:2 na Rujevici iako su dva puta vodili golovima Romana Bezjaka. Koban je bio Edin Višća koji je dva puta matirao Prskala...

Dinamo, Lokomotiva i Hajduk na najbolji mogući način odradili su svoj posao u trećem pretkolu europskih kupova, no Rijeka nije slijedila njihov primjer. Ipak treba priznati kako je Rijeka imala najtežeg protivnika, Basaksehir je momčad s nizom poznatih imena, a hrvatskog predstavnika dotukao je Edin Višća.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine bio je i u Istanbulu najopasniji igrač turskog predstavnika dok je na Rujevici oba puta poništio prednost domaćina i na kraju je odveo svoju momčad u play-off Europske lige.

Na popunjenoj Rujevici domaćin je u početku imao inicijativu, ali prvu pravu priliku imali su gosti. Naravno, Višća je bio taj koji je krenuo prema Prskalu, no u konačnici nije bio precizan.

Ubrzo su zaprijetili i Riječani preko Gavranovića koji je bio u dobroj poziciji, međutim pucao je loše i nije bilo posla za Babacana Volkana.

U 25. minuti Rijeka je povela. Brzo izveden ubačaj sa strane, lopta je došla do Gavranovića koji je ubacuje za Romana Bezjaka, a ovaj zabija za prednost domaćina.

Ipak na odmor se nije otišlo s vodstvom domaćina. U završnici prvog dijela riječka obrana zaboravila je na Višću koji se ubacio iza leđa čuvara i poravnao na 1:1.

U drugom poluvremenu nije se dugo čekalo na novi pogodak Rijeke. Već nakon pet minuta igre u kaznenom prostoru srušen je Vešović, a Bezjak kazneni udarac pretvara u pogodak.

Nakon toga gosti su preuzeli inicijativu i tražili novo poravnanje, a do njega su došli u 74. minuti kada Tekdemir pronalazi Višću, ovaj zaobilazi Prskala i ponovno poravnava.

U završnih 20-ak minuta Rijeka je pokušavala doći do trećeg pokušaja, bilo je ponešto prilika koje su se mogle realizirati, ali nedostajalo je preciznosti i Kekova momčad drugu sezonu zaredom ispada na prvoj prepreci.

Europska liga, kvalifikacije

3. pretkolo

Oleksandrija0:3Hajduk
Lokomotiva0:0Vorskla Poltava
Basaksehir0:0Rijeka
Vorskla Poltava2:3Lokomotiva
Rijeka2:2Basaksehir
Hajduk3:1Oleksandrija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.08.2016. u 23:19
    istina msc..šteta za taj gol u gostima..al to je nogomet.. bit će im se lakše fokusirati na hnl
    Obrisan korisnik
  • msc04.08.2016. u 22:41
    mora se priznat da su ovi turci bili najmanje ravnopravni protiv rijeke koja je slabija nego prijašnjih sezona i vidjelo se da rijeka nema kapacitet za više od 3.pretkola
    msc