MAXtv Prva liga, 4. kolo, 08.08.2016, 20:00 h, Stadion u Kranjčevićevoj, gledatelja: 427
Suci: Igor Pajač, Vedran Đurak, Davor Kožarec
Lokomotiva
Lokomotiva
Fran Karačić 54'
Josip Ćorić 73' (11m)
2:3 Osijek
Nikola Matas 55'
Karlo Lulić 77'
Ivica Džolan 88'
Osijek

Osijek se dva puta vraćao te na kraju potpuno okrenuo rezultat na gostovanju kod Lokomotive

Mario Katušić • ponedjeljak, 08.08.2016.
Osijek se dva puta vraćao te na kraju potpuno okrenuo rezultat na gostovanju kod Lokomotive
Foto: FaH

Utakmicu s dva različita lica odigrali su Lokomotiva i Osijek na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Nakon slabog prvog dijela, u drugom su gledatelji uživali u atraktivnom nogometu s čak pet golova te Osijekom koji se dva puta vraćao iz minusa, da bi na kraju osvojio sva tri boda. Strijelci su bili Karačić i Ćorić za Lokomotivu, a Matas, Lulić i Džolan za pobjednike ovog susreta.

Budući da nijedna od momčadi nije odlučila otvorenija ući u susret, prvih dvadesetak minuta utakmice bilo je podosta monotono i bez sadržaja. Vrijedi spomenuti tek pokušaj Radonjića, no njegov udarac iz daljine bio je potpuno bezopasan. Prva prilika tako je viđena u 21. minuti, no onda su samo centimetri nedostajali da bi gosti došli u vodstvo. Jedna se ubačena lopta odbila do Grgića, koji šutira s ruba kaznenog prostora tik uz desnu vratnicu.

Lokomotiva nakon toga diže tempo pa vrijedi spomenuti pokušaje Ćorića iz 23. te Karačića iz 30. minute, no oni nisu uzrokovali prijetnju. Osijek odgovara preko blokiranog udarca Kneževića te nepreciznog pokušaja Vojnovića, a prvi dio zatvara najbolja prilika domaćih. U 44. minuti je Ćorić sjajno proigrao Doležala, no ovaj je pod dovoljnim pritiskom obrane Osijeka da ne uspijeva pogoditi. Tako se na odmor odlazi bez golova, ali i bez nekog oku ugodnog nogometa.

Zato je drugi dio donio pregršt uzbuđenja, odnosno već prva ozbiljnija situacija dovela je do gola. Cekici je u 54. minuti ubacio u kazneni prostor, lopta mu je prešla preko noge te umalo prevarila Mikulića, koji ju izbija u korner. No, nakon tog kornera domaći dolaze do vodstva, jer je najviši Karačić, koji dovodi Lokomotivu u prednost.

No, prednost je trajala samo dvije minute. Osijek je odigrao akciju po lijevoj strani, gdje je kapetan Barišić probio i ubacio, a iz drugog plana dolazi Nikola Matas i s desetak metara zakuca glavom u gol. Pet minuta kasnije opasno je ponovno pred golom Osijeka, a akciju završava Bočkaj udarcem u Mikulića. Rezultatom 1:1 ušlo se u posljednjih dvadeset minuta, a tad je počeo show.

U 72. minuti kontru domaćih povukao je Fiolić te odigrao lijevo za Bočkaja. Na njega je neoprezno startao Matas i to je kazneni udarac kojeg u 2:1 pretvara Ćorić. Već iduću minutu sporna situacija na suprotnoj strani, kad Lulić dolazi do lopte prije Zagorca, koji ga je nakon toga omeo, no sudac je ovog puta ostao nijem. Minuta nakon toga škarice Fiolića, koje su bile atraktivne i neprecizne, a u 77. novo izjednačenje.

Borbeni Knežević izborio je loptu na lijevoj strani te ubacio za Vojnovića. On je lijepo prima prsima i ostavlja povratno za Lulića, koji sa ruba kaznenog prostora postiže prekrasan pogodak za novi povratak bijelo-plavih. Tad su obje momčadi krenule po sva tri boda, Osijek okuražen dvostrukim povratkom, a Lokomotiva radi dva puta prokockanog vodstva.

Prvi tako prijeti Grezda u 82. minuti, no njegov je udarac slab, kao i Matasov dvije minute kasnije. Domaći su izgledali odlučnije, no to im se nije isplatilo, nego baš suprotno. Jedna kontra Osijeka dovela je do udarca iz kuta u 88. minuti, kojeg je izveo Lulić, a na drugoj vratnici nalazi se Ivica Džolan. Visoki stoper Osijeka šutirao je u suprotni kut, Bočkaj je neuspješno pokušao spriječiti, i to je 2:3, odnosno potpuni preokret Osijeka. Tu uzbuđenjima nije bio kraj. U posljednjim trenucima utakmice Lokomotiva umalo dolazi do izjednačenja, ali Radonjić i Grezda su prekratki na ubačaj Bočkaja te je lopta prošetala paralelno s gol linijom.

Osijek tako dolazi do treće pobjede na trećem ovogodišnjem gostovanju, a ova bi im trebalo dodatno pozitivno djelovati na samopouzdanje, zbog velikog preokreta, ali i pobjede nad momčadi koja ih je prošle sezone savladala sva četiri puta. Lokomotiva osjeti ožiljke europskih nastupa, pa iako tamo briljiraju, u prvenstvu još uvijek čekaju prvu pobjedu.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Rijeka 3671:23+4888
2Dinamo 3668:24+4486
3Hajduk 3670:31+3969
4Osijek 3652:37+1566
5Lokomotiva 3641:38+344
6Istra 1961 3633:49-1639
7Slaven Belupo 3636:45-938
8Inter-Zaprešić 3626:57-3128
9Cibalia 3626:79-5321
10Split 3612:52-4018
11Gorica 00:000

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!