Nogomet

VIDEO: Carvajal prekrasnim golom u produžecima donio trofej Realu

Niko Rukavina • utorak, 09.08.2016.
VIDEO: Carvajal prekrasnim golom u produžecima donio trofej Realu
Foto: EPA

U tradicionalnom početku europske sezone prvak Europe Real Madrid nadvisio je osvajača Europske lige, Sevillu i u norveškom Trondheimu stigao do svojeg trećeg Superkupa. Mateo Kovačić igrao je do 72. minute, a Luka Modrić od 65.

Sevilla je u ovoj vrlo efikasnoj utakmici imala prednost od 2:1 sve do 93. minute kada se ukazao Sergio Ramos i odveo utakmicu u produžetke u kojima je najtrofejniji klub na svijetu stigao do pobjede i novog trofeja.

Real Madridu ovo je treći Superkup, dok je Sevilla ostala na jednom trofeju, iz 2006., iz pet nastupa.

Zinedine Zidane nije mogao računati na svoja tri glavna igrača, Cristiana Ronalda, Garetha Balea i Tonija Kroosa, dok su se Luka Modrić, James Rodriguez i Karim Benzema našli na klupi.

S druge strane Jorge Sampaoli, novi trener Andalužana, ostao je bez “pola” momčadi koja je prošle sezone osvojila svoj peti ukupno i treći uzastopni naslov pobjednika Europske lige te je u utakmicu ušao s nekoliko debitanata.

Prvi na utakmici zaprijetio je Real preko Marca Asensija koji je pucao na asistenciju Matea Kovačića koji je startao za prvaka Europe. Ubrzo nakon tog pokušaja Asensio je uspio zatresti mrežu Sergija Rica sjajnim udarcem s 25 metara.

Real je bolje ušao u utakmicu, a Sevilla se probudila tek u drugoj polovici poluvremena. Prvi puta su zaprijetili u 27. kada je debitant Franco Vasquez centrirao, a Mariano pucao visoko preko gola. Probao je ubrzo i Daniel Carrico, no Francisco Casilla je bio siguran.

Dobra igra Seville u nastavku poluvremena isplatila im se u 41. kada su došli do zasluženog izjednačenja. Svoj prvijenac zabio je F. Vasquez lijepim udarcem iz prve.

Prvo pravo uzbuđenje u nastavku utakmice dogodilo se u 55. kada je Isco iz izgledne situacije pucao kraj gola. Deset minuta kasnije u igru je ušao i Modrić, a Sevilla je u 70. stigla do preokreta nakon diskutabilnog kaznenog udarca.

U kaznenom prostoru Madriđana došlo je do kontakta između Victora Vitola i Sergija Ramosa, a Milorad Mažić pokazao je na bijelu točku iz koje je precizan bio Jevhen Konopljanka.

Odmah nakon gola Zidane je izvadio Kovačića i uveo Rodrigueza. Real je do kraja utakmice pritiskao, a do izjednačujućeg pogotka stigli su tek u 93. minuti kada je zabio tko drugi, nego Ramos na asistenciju Lucasa Vasqueza.

Produžeci nisu pravo ni počeli, a Sevilla je ostala s igračem manje. Timothee Kolodziejczak srušio je L. Vasqueza i zaradio drugi, isključujući žuti karton. Ubrzo je dobrim udarcem pokušao Modrić, a u 99. Ramos je zabio svoj drugi pogodak na utakmici koji mu je poništen zbog prekršaja u napadu.

Mrtvu prigodu u drugom produžetku imao je Vasquez u 111., izašao je sam pred Rica, no golman Seville je uspio obraniti udarac. Pokušali su još Benzema i Rodriguez, da bi pobjednički pogodak zabio Daniel Carvajal nakon sjajnog solo prodora u u 119. minuti utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!