Europska liga, kvalifikacije, 4. pretkolo, 18.08.2016, 20:00 h
Lokomotiva
Lokomotiva
Mirko Marić 52' (11m)
Ivan Fiolić 59'
2:2 Genk
Genk

VIDEO: Sjajan povratak Lokomotive, neporažena ide u Belgiju

Dario Dodić • četvrtak, 18.08.2016.
VIDEO: Sjajan povratak Lokomotive, neporažena ide u Belgiju
Foto: Kristijan Komarica

Nogometaši Lokomotive imat će težak posao u uzvratu play-off runde Europske lige nakon što su na Maksimiru remizirali s Genkom 2:2. Ipak, veseli sjajna igra u drugom dijelu i povratak nakon 0:2...

Belgijski predstavnik puno je bolje otvorio susret. Od prve minute odlučili su pokazati tko je favorit i već su u četvrtoj minuti priprijetili po lijevoj strani, ali Baileyjev udarac blokira Majstorović. Nekoliko minuta kasnije prvi ozbiljniji prelazak Lokomotive u gostujuću polovicu - na 20-ak minuta od gola srušen je Ćorić, ali Fiolićev pokušaj iz slobodnog udarca odlazi preko gola.

65% vremena u prvom je dijelu lopta bila u posjedu nogometaša Genka. Opasno su kombinirali na Lokomotivinoj polovici, ali srećom nisu ozbiljnije prijetili. U 18. minuti oštro je zapucao s desne strane Samatta, no nije stvorio veće poteškoće vrataru Zagorcu. U 25. minuti mogla je Lokomotiva do vodstva. Kratko vraćenu loptu vrataru Bizotu presjekao je Grezda, kad je već Bizot bio na travi lopta je stigla do Fiolića koji je s ruba kaznenog prostora morao samo pospremiti loptu u mrežu, ali u posljednjem trenutku loptu mu izbija Ndidi.

U 35. minuti Lokomotiva je kapitulirala - s 20-ak metara silovito je tukao Walsh, Drezgu lopta pogađa u ruku koja nije bila u dozvoljenom položaju, a najstrožu kaznu u vodstvo Genka pretvara Bailey. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena opasno je prijetio Šunjić s više od 30 metara, pokušao je prebaciti vratara Bizota, ali belgijski vratar odbija u korner.

Nažalost po Lokomotivu prvu pravu prigodu u drugom poluvremenu Genk je pretvorio u 2:0. Po desnoj je strani prošao Walsh i u šesnaestercu pronašao Samattu koji glavom matira Zagorca, 2:0 u 47. minuti. Lokomotiva se munjevito vraća u susret i smanjuje na 1:2. Po desnoj je strani prošao Bartolec, prevario Uronena koji ga ruši za novi jedanaesterac. 52. minutu pokazivao je semafor kada je Marić najstrožu kaznu pretvorio u pogodak za Lokomotivu. Samo sedam minuta kasnije Lokomotiva se potpuno vraća u susret. Fantastičnu kontru povukao je Bočkaj, prekrasno pronašao Fiolića, koji prelazi Walsha i vratara Bizota i zabija za 2:2.

Riješili su se domaćini straha od belgijskog favorita i u nekoliko navrata opasno prijetili kontrama. U 68. minuti Lokomotiva je bila blizu vodstva. Marić je pronašao Bočkaja koji se sjurio po lijevoj strani, opalio s ruba šesnaesterca, ali malo pokraj Bizotovih vrata. Do kraja susreta mreže se nisu tresle, iako se Genk s lijepim rezultatom vraća u Belgiju veseli povratak Lokomotive koji daje nadu da nije sve izgubljeno pred uzvrat.

Europska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Maccabi Tel Aviv2:1Hajduk
Lokomotiva2:2Genk
Genk2:0Lokomotiva
Hajduk3:4 **Maccabi Tel Aviv

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.08.2016. u 12:46
    bravo lokosi
    Obrisan korisnik