Ostali sportovi

Blanka Vlašić unatoč bolovima do brončanog odličja!

Mihaela Bradovski • nedjelja, 21.08.2016.
Blanka Vlašić unatoč bolovima do brončanog odličja!
Foto: EPA

Blanka Vlašić osvojila je brončano odličje u skoku u vis na Olimpijskim igrama u Riju! Iako je imala velikih problema s bolovima, uspjela je preskočiti 197 centimetara iz drugog pokušaja i to joj je donijelo medalju! Zlato je odnijela Ruth Beitia dok je druga Bugarka Mirela Demireva...

Blanka Vlašić ima brončano odličje s Olimpijskih igara u Riju! Iako je nastupila nespremna zbog već poznatih problema s ozljedom koja ju dugo muči, uspjela je izvući dovoljno snage za prelazak preko 197 centimetara što je značilo i osvajanje odličja.

197 centimetara preskočila je i zlatna Ruth Beitia, ali Španjolka je prvi put rušila letvicu upravo na sljedećoj visini i to je bila njezina prednost. Tu je visinu iz prve preskočila Bugarka Mirela Demireva što joj je odmah donijelo srebro.

Vlašić je rušila letvicu po jednom na 188, 193 i 197 centimetara, već nakon uspješnog skoka na 197 u drugoj seriji vidno je šepala i bilo je jasno da trpi velike bolove.

Dobra vijest za Blanku u tom trenutku bila je činjenica da nitko osim Beitije i Demireve nije mogao preko 197 centimetara, jedino im se pridružila Amerikanka Chaunte Lowe, ali s preskočenom visinom tek iz trećeg pokušaja.

Četiri natjecateljice ostale su u konkurenciji, Lowe je bila u najtežoj situaciji zbog dva neispravna pokušaja na 197 te je bilo jasno da ukoliko Lowe ne preskoči dva metra, da će ostati bez odličja.

Amerikanka je na toj visini imala tri solidna pokušaja, ali nijednom nije imala visinu u potpunosti i sva tri puta je rušila. Kako je nastupala posljednja, bilo je jasno kod trećeg pokušaja da će završiti kao prva ili četvrta, sredine nije bilo. Srećom po Blanku, nije preskočila i ostala je bez postolja.

Vlašić je na dva metra u prva dva pokušaja bila dosta daleko, nije se mogla odraziti, ali treći pokušaj bio je dobar, vrlo malo je nedostajalo da bude i uspješan što bi joj donijelo zlatnu medalju.

Bez obzira na sve, ova bronca za nju ima vrijednost zlata. Uspjela je doći do odličja u vrlo teškoj sezoni u kojoj je malo nastupala, dosta radila na zalječenju ozljede kako bi se uopće mogla naći na zaletištu u Riju.

Prošle godine u Pekingu na Svjetskom prvenstvu završila je kao srebrna s preskočenih 201, tada je zlato odnijela Marija Kučina, Ruskinje koje nije bilo u Riju, jednako kao i brončane Ane Čičerove. Danas su ispred Blanke završile Beitia koja je bila peta u Pekingu i Demireva koja je bila deveta. Veći problem o protivnica Blanki je ipak predstavljala ozljeda. Bez nje ona ima tih dva metra koja bi bila zlatna u Riju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sehic21.08.2016. u 11:26
    Da li postoji ikoji hrvatski osvajač medalje koji nije igrao uz ozljedu?
    sehic
  • Obrisan korisnik21.08.2016. u 09:33
    bravo Blanka
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.08.2016. u 04:16
    ma blanka je čudo!!!
    Obrisan korisnik
  • narada10821.08.2016. u 04:13
    Bravo Blanka, i to još uz dodatnu ozljedu.
    narada108