Nogomet

VIDEO: Kopenhagen u posljednjim minutama do prolaska u Ligu prvaka, Ajax pregažen

Nikola Raič • srijeda, 24.08.2016.
VIDEO: Kopenhagen u posljednjim minutama do prolaska u Ligu prvaka, Ajax pregažen
Foto: EPA

S drugim danom uzvrata play offa Lige prvaka saznali gotovo sve momčadi koje će se natjecati u ovom prestižnom natjecanju. Večeras su svoje mjesto među najboljim klubovima Europe osigurali Manchester City, Borussia Mönchengladbach, Rostov i Kopenhagen. Dok je utakmica u Salzburgu otišla u produžetke...

Najuvjerljivija večeras bila je momčad Borussije iz Mönchengladbacha koja je i nakon uvjerljivog slavlja u Švicarskoj, s visokih 6:1 potvrdila svoj prolazak u skupine Lige prvaka.

Ako su se “Mladi dečki” i nadali iznenađenju, sve su domaćini riješili u prvom dijelu susreta. Nakon prvih 45 minuta bilo je već 3:0 za Borussiju, a da se sreća nije uplela u utakmicu moglo je biti i više.

Zašto sreća? Prvu prigodu na utakmici Raffael je zapucao u vratnicu, ali nije ga to obeshrabrilo. Nešto kasnije Raffael je zabio dva komada, a mrežu gostiju načeo je Hazard u devetoj minuti.

Nastavak je donio “reprizu” prvog susreta jer su ga domaćini dobili 3:1. Briljantnu utakmicu zaključili su Hazad i Raffael kompletiravši obojica hattrickove, a počasni pogodak za goste zabio je Ravet.

”Građani” su svoj prolazak osigurali još u Bukureštu, a danas su bili rezultatski neuvjerljivi. Doduše, Guardiola je malo mijenjao svoju startnu postavu, ali u tome ne vidimo opravdanje za konačnih, skromnih, 1:0.

Dominirali su domaćini u prvih 45 minuta, ali je Cojocaru uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom. Gotovo je to pošlo Cojocaru i u nastavku, ali je udarac Deplha bio dovoljno dobar za pobjedu Cityja.

Ruski Rostov je nakon odličnog rezultata u Amsterdamu potvrdio svoj prolazak među elitu pobjedom od čak 4:1 nad slavnim gostima.

Sjajno su domaćini taktički odradili ovu utakmicu. Od samog početka Ajax je imao dominaciju u posjedu, ali nisu ozbiljnije prijetili vratima Rostova. S druge strane prvu pravu prigodu za svoju momčad, Azmoun je pretvorio u pogodak te postavio rezultat s kojim se otišlo na odmor.

U nastavku smo gledali istu priču. Dominacija Ajaxa kada je riječ o posjedu, a s druge strane ubojiti Rostov. Samo su Rusi za razliku od prvog dijela, u nastavku zabili tri pogotka.

Redom su zabijali Erohin, Noboa i Poloz za veliko slavlje Rusa. Počasni pogodak za goste zabio je Klaasen iz kaznenog udarca pet minuta prije kraja susreta. Kazneni udarac je skrivio Kudrjašov, a za taj prekršaj dobio je i crveni karton.

Nakon što smo apsolvirali dominantne prolaske u skupine, ostao nam je najzanimljiviji susret večeri. Onaj između APOEL-a i Kopenhagena. Nakon 1:0 za Dance u Kopenhagenu, večeras su Ciprani imali produžetke u svojim nogama sve do 86. minute, ali su gosti ipak osigurali prolazak.

Mora se priznati, gosti su bili bolji i zasluženo prolaze dalje. Od samog početka Kopenhagen je napadao i nizao prilike, no APOEL je došao do vodstva u 69. i bio jako blizu produžetka. Soteriou je zabio za nadu Ciprana, ali sve je poništio Santander pogotkom u 86. minuti vrijednim najvećeg klupskog natjecanja u Europi.

Liga prvaka, play-off, uzvrati:
Apoel - Kopenhagen 1:1 (0:1)
Manchester City - Steaua 1:0 (5:0)
Rostov - Ajax 4:1 (1:1)
Borussia Mönchengladbach - Young Boys 6:1 (3:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!