Liga prvaka, kvalifikacije, 4. pretkolo, 24.08.2016, 20:45 h, Salzburg
Suci: Craig Thomson, David McGeachie, Alan Mulvanny (Škotska)
Salzburg
Salzburg
Valentino Lazaro 22'
1:2(1:0, 1:1) Dinamo
Junior Fernándes 87'
El Arbi Hillel Soudani 95'
Dinamo

VIDEO: Dinamo nakon produžetaka izborio plasman u Ligu prvaka!

Ante Dubravac • srijeda, 24.08.2016.
VIDEO: Dinamo nakon produžetaka izborio plasman u Ligu prvaka!
Foto: FaH

U uzvratnom susretu posljednjeg kruga kvalifikacija za plasman u Ligu prvaka Dinamo je gostovao kod Red Bull Salzburga. Iako su domaćini vodili do 87. minute Dinamo je preko Fernandesa i Soudanija došao do velikog slavlja.

Salzburg
Salzburg
Dinamo
33
Alexander Walke
5
Duje Ćaleta-Car
6
Christian Schwegler
(do 46')
10
Valentino Lazaro
(do 61')
14
Valon Berisha
17
Andreas Ulmer
26
Jonathan Soriano
27
Konrad Laimer
36
Martin Hinteregger
94
Wanderson
(do 67')
95
Bernardo
Pričuvni igrači
22
Stefan Lainer
46'
8
Diadie Samassekou
61'
18
Takumi Minamino
67'
Trener
Oscar Garcia
Pričuvni igrači
Trener
Zlatko Kranjčar

Nakon što su u prvom susretu u Zagrebu odigrali bez pobjednika 1:1 nogometaši Dinama znali su da ih čeka težak posao u Salzburgu protiv suparnika s kojim i nemaju baš najbolja iskustva. Zlatko Kranjčar je odlučio od prve minute krenuti s klasičnim napadačem Henriquezom iza kojeg je bila standardna trojka Soudani, Fernandes i Rog.

Već u osmoj minuti domaćini su ozbiljno zaprijetili Eduardu. Nakon udarca iz kuta Hinteregger odlično puca glavom, ali Eduardo spašava. U idućem napadu Berisha ostaje sam na metara, ali nije precizan.

Pritisak domaćina se nastavio i u 12. minuti, ali Soriano iz izgledne situacije pogađa samo živi zid. Bolja igra Red Bulla došla je na naplatu u 22. minuti kada je Lazaro iskoristio rupu u obrani, prošao po lijevoj strani i lijepim udarcem savladao Eduarda.

Prvi udarac prema domaćem vrataru Dinamo je uputio u 24. minuti preko Antolića koji je pokušao zaprijetiti iz velike daljine. Hrvatski prvak je na terenu bio poprilično nemoćan, bez konkretne ideje, a u prvih pola sata susreta Modri gotovo da nisu izlazili iz svoje polovice terena.

Prije odlaska na odmor u dobroj poziciji se našao Fernandes, ali njegov pokušaj glavom nije bio previše opasan pa se u svlačionicu otišlo s minimalnom prednošću domaćina.

Dinamo je nešto bolje ušao u drugu dionicu susreta, ali su domaćini vrlo brzo opet preuzeli inicijativu, međutim za razliku od prvih 45 minuta većih opasnosti za Eduarda nije bilo.

U 70. minuti nakon centaršuta koji je uputio Stojanovič s desne strane najbolje se u skoku snalazi Fernandes, ali Walke brani njegov udarac iz velike blizine. Deset minuta kasnije Salzburg je imao priliku udvostručiti vodstvo međutim Eduardo brani pokušaj Berishe koji je išao sam prema njemu.

Kada se činilo da domaćini privode susret kraju Dinamo je došao do izjednačenja. Fernandesov udarac se odbija od domaćeg stopera te neobranjivo odlazi u mrežu za 1:1 pa je susret nastavljen u produžecima.

Samo pet minuta igre u produžetku bilo je potrebno Dinamu da dođe do vodstva. Fernandes je odlično pronašao Soudanija čiji prvi udarac brani Walke, ali iz drugog pokušaja Alžirac zabija za 2:1. U 109. minuti Rog je ostao sam na pet metara, ali nije bio koncentriran, a s druge strane pokušao je uzvratiti Soriano.

Do kraja susreta domaćini su pokušavali na sve načine doći do novog preokreta međutim Dinamo je izdržao sve napade i izborio plasman u najelitnije nogometno natjecanje.

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Dinamo1:1Salzburg
Salzburg1:2 *Dinamo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kamacnik125.08.2016. u 13:41
    je, malo sreća malo sudac za onaj penal, ali jbg mora jedanput i na naš kraj
    kamacnik1
  • Obrisan korisnik25.08.2016. u 12:40
    bravo dinamo. ugodno i veliko iznenađenje. Stvarno nas je sreća pomazila ovaj put.
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir25.08.2016. u 12:32
    Kraljevi kvalifikacija!! Čestitke dinamu na 10-oj uzastopnoj sezoni natjecanja po skupinama(6xEL i 4xLP). To su več rekordi.Niti jedan klub u Europi ne igra 10 godina za redom po skupinama, a da se morao je..t kroz kvalifikacije. Velika stvar, veliki uspjeh. Neki kažu kako dinamo nije bio bolji... [više na forumu]
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik25.08.2016. u 10:22
    Je pa to je skroz normalno, od cega bi Dinamo zivio nismo mi Manchester , Real ili Barcelona pa da imaju bogate sponzore koji ulazu ogromnu lovu zaradu od ulaznica i onda normalno da mozes kupovati koga si zamislis tako da Dinamo niti nije niti ce ikada moci parirati velikim klubovima financijski... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • qvestor25.08.2016. u 07:27
    čestitke Dinamu i svi se slažu da treba zaustavit prodaju i još se pojačat, ali izgleda da su svi zaboravili da Dinamo i postoji zato da se igrači prodaju a ne zato da bi bio veliki europski klub, transferi su već dogovoreni a Dinamo će se pojačat igračima od svima poznatog gazde.
    qvestor