Rukomet

PSG i Füchse odlučuju o pobjedniku Super Globea

Branimir Korać • utorak, 06.09.2016.
PSG i Füchse odlučuju o pobjedniku Super Globea

Kao što se i očekivalo, europski klubovi odlučit će o ovogodišnjem osvajaču Super Globea. PSG je u polufinalu nadigrao aktualnog prvaka Europe Kielce s 29:25 dok je Füchse bio bolji od domaćeg Sadda s 32:26...

Nošen sjajnim Thierryjem Omeyerom PSG svladao je Kielce s 29:25 i prošao u finale Super Globea. U četvrtfinalu Omeyer nije imao svoj dan, ubilježio je samo jednu obranu uz 14 primljenih pogodaka, međutim takav golman ne veže dvije takve utakmice.

Polufinale, posve drugačija priča. 21 obrana Omeyera, gotovo 50-postotan učinak, a protivnik u takvim slučajevima ima šanse za pobjedu otprilike kao glineni golub kada ga ugleda Josip Glasnović.

Parižani su tako imali kontrolu na utakmicu, tijekom drugog dijela imali su i sedam golova viška, a Poljaci su se u završnici uspjeli malo približiti.

Ne mogu u Kielceu reći da nisu imali podršku vratara jer je Filip Ivić bio vrlo dobar s 12 obrana, ali njegov kolega Slawomir Szmal nastavio je s lošom olimpijskom formom i bolje da nije niti bio na golu u tih 15-ak minuta koliko je branio. Skupio je tek jednu obranu i to Kempfu s krila.

Ponovno je raspoložen bio Uwe Gensheimer koji je postigao osam golova i samo potvrdio ono što smo svi već znali, da će predstavljati ogromno pojačanje za Serdarušićevu momčad. Osam golova dodao je i raspucani Daniel Narcisse, a Luka Stepančić nije bio raspoložen, bio je neuspješan sva četiri puta.

Na drugoj strani Reichmann i Lijewski upisali su po pet golova, a Manuel Štrlek< jednom je nadmudrio Omeyera i to iz kontre sredinom prvog dijela.

Branitelj naslova Füchse svladao je domaći Al Sadd s 32:26, a za razliku od prvog polufinala, ovdje vratari nisu briljirali. Sva četvorica zajedno skupili su manje obrana od samog Omeyera - Stanić i Stochl skinuli su po pet lopti, Heinevetter tri, a Yusuff jednu.

Vratari tu nisu bili prevaga, ali je kvaliteta Nijemaca koji su potvrdili da imaju bolju momčad i zasluženo su slavili.

Očekivano najopasniji domaćin bio je Amin Bannour koji je postigao devet golova, a jedini Hrvat u katarskoj momčadi, Mario Tomić koji je imao zanimljiv rukometni put, a karijera mu je uzlaznom putanjom krenula u Sisciji, ostao je bez pogotka uz tri promašaja.

Na drugoj strani nezadrživ bio je Hans Lindberg s učinkom deset od deset, Drago Vuković postigao je dva gola, a zabijali nisu Gojun i Kozina.

Veliko pariško-berlinsko finale u srcu arapskog svijeta na rasporedu je 8. rujna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!