Nogomet

VIDEO: Šetnja Bayerna protiv Rusa, Atletico nosi bodove iz Nizozemske

Branimir Korać • utorak, 13.09.2016.
VIDEO: Šetnja Bayerna protiv Rusa, Atletico nosi bodove iz Nizozemske
Foto: EPA

Prvi susreti u skupini D Lige prvaka okončani su pobjedama favorita. Bayern je visoko slavio protiv Rostova dok je PSV na svom travnjaku poražen od doprvaka Europe Atletica...

Bayern - Rostov 5:0

Debitant u Ligi prvaka Rostov nije se dobro proveo na gostovanju kod Bayerna. Njemački prvak slavio je s 5:0 što je nekako i očekivan ishod jer je razlika između ove dvije momčadi poprilična. Vidjelo se to i na travnjaku, Bavarci su apsolutno dominirali i glatko slavili.

Trebalo je vremena domaćinu da probije bedem gostiju i to se dogodilo u 28. minuti. Gatcan je u 16 metara srušio Lewandowskog i nije bilo dvojbe za Anthonyja Taylora koji sudi kazneni udarac. Lewandowski je bio precizan i Bayern je poveo.

U završnici prvog poluvremena novi pogodak za Bavarce da još malo demoralizira Ruse. U najgore vrijeme, u sudačkoj nadoknadi Alaba je ubacio, a Thomas Müller poslao drugi put loptu u mrežu.

U drugom dijelu nije bilo velike dvojbe. Prvo je Joshua Kimmich u 53. minuti nakon kontranapada i asistencije Douglasa Coste postigao treći pogodak, zatim je sedam minuta kasnije još jednom poentirao nakon ubačaja Bernata koji u sudačkoj nadoknadi susreta postavlja konačnih 5:0.

Uvjerljiva i zaslužena pobjeda domaćina koji je pokazao klasu i na pravi način otvorio nastup u Ligi prvaka.

PSV Eindhoven - Atletico Madrid 0:1

Atletico je u novu sezonu Lige prvaka krenuo gostovanjem u Eindhovenu gdje je slavio s 1:0. Uz strijelca Saula Nigueza, junak gostiju bio je slovenski vratar Jan Oblak koji je obranio kazneni udarac domaćinu i tako osigurao tri boda svojoj momčadi.

Šime Vrsaljko, kao što je poznato, nije konkurirao za nastup u ovom susretu, Simeone ga je ostavio u Madridu i nije ga niti vodio u Nizozemsku.

U dosta izjednačenom dvoboju Atletico je do pogotka došao u 43. minuti kada je nakon gužve u 16 metara poslije kornera, Niguez lijepim udarcem poslao loptu u kut Zoetovog gola.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Narsingh je nadmudrio Gimeneza koji ga ruši u 16 metara i domaćin dobiva kazneni udarac. Izveo ga je Andres Guardado, nije pucao loše, ali Oblak je odlično obranio.

Odmah na početku drugog dijela Gameiro je propustio odličnu priliku za povećanje vodstva kada je poslije dodavanja Griezmanna pucao visoko preko gola.

Kako je susret odmicao, tako je rastao pritisak PSV-a, ali Atletico je izdržao i na kraju uzeo sva tri boda.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Bayern5:0Rostov
PSV Eindhoven0:1Atlético Madrid
1Atlético Madrid 67:2+515
2Bayern 614:6+812
3Rostov 66:12-65
4PSV Eindhoven 64:11-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!