Nogomet

Četiri pobjede i dva remija gostiju u skupinama G, H i I

Niko Rukavina • četvrtak, 15.09.2016.
Četiri pobjede i dva remija gostiju u skupinama G, H i I
Foto: EPA

Važne gostujuće pobjede na otvaranju skupina G, H i I ostvarili su Ajax, Šahtar, Schalke i Krasnodar, dok su ostale dvije utakmice završile neriješeno...

Skupina G

Skupinu G pobjedom je otvorio Ajax svladavši u Ateni Panathinaikos, dok su Standard iz Liegea i Celta Vigo remizirali u Belgiji.

Ajax je dobio Panathinaikos u utakmici s tri crvena kartona i promašenim penalom. Grci su poveli u ranoj fazi utakmice preko Marcusa Berga, a Ajax je do poluvremena izjednačio pogotkom Bertranda Traorea.

U nastavku utakmice gosti su bili puno bolja momčad na terenu. Do drugog pogotka Nizozemci su stigli u 67. Davi Klaassen nije uspio realizirati kazneni udarac, no na loptu je natrčao Jairo Riedewald i zabio u praznu mrežu za konačnu pobjedu.

Samo dvije minute kasnije drugi žuti karton za Panathinaikos je dobio Ivan Ivanov, no Grci su s igračem manje igrali tek deset minuta, budući da je u 79. drugi žuti dobio i Ajaxov Hakim Ziyech. Kod domaćina u sudačkoj nadoknadi pocrvenio je i Mubarak Wakaso.

Standard i Celta Vigo u Liegeu su podijelili bodove. Oba gola na utakmici pala su u ranoj fazi. Standard je poveo već u trećoj minuti preko Mathieua Dossevija, a Celta je izjednačila deset minuta kasnije pogotkom Giuseppea Rossija.

Utakmica je bila vrlo izjednačena i na kraju je podjela bodova najrealniji i najpošteniji rezultat. U sljedećem kolu Standard gostuje kod Ajaxa, a Celta Vigo dočekuje Panathinaikos.

Panathinaikos –Ajax 1:2

Standard Liege – Celta Vigo 1:1

Skupina H

Ukrajinski Šahtar krenuo je u natjecanje gostujućom pobjedom nad Konyasporom. Darijo Srna nije nastupio zbog ozlijede, a Eduardo da Silva u igru je ušao u 91. minuti umjesto jedinog strijelca na utakmici Facunda Ferreyre.

Ukrajinci su bili puno bolja momčad na terenu, imali su duplo više udaraca na gol od Konyaspora i 70 posto vremena loptu u svojim nogama no na kraju su se zadovoljili minimalnom pobjedom.

Braga i Gent remizirali su u Portugalu u izjednačenoj utakmici s dosta udaraca. Portugalci su bili bolji u prvom poluvremenu, a Belgijci u drugom, no oba pogotka pala su u prvih 45. minuta.

Gent je poveo u 6. preko Danijela Miličevića, a Braga je izjednačila u 24. pogotkom Andrea Pinta na asistenciju bivšeg igrača zagrebačkog Dinama, Wilsona Eduarda.

Konyaspor – Šahtar 0:1

Braga – Gent 1:1

Skupina I

Skupinu I minimalnim pobjedama otvorili su Shalke 04 koji je u gostima bio bolji od Nice, dok je Krasnodar s također 1:0 bio bolji od Red Bulla u Salzburgu.

Jedini pogodak na utakmici Nice – Schalke zabio je Abdul Baba Rahman 75. minuti dvoboja. Za domaćine Mario Balotelli odigrao je svih 90 minuta, a u sudačkoj nadoknadi zaradio je i žuti karton.

Krasnodar je svladao Dinamovog znanca Red Bulla u Salzburgu pogotkom Joaozinha u 37. minuti utakmice. Posljednjih 20 minuta Rusi su igrali s igračem manje s obzirom na to da je Sergej Petrov dobio isključujući žuti karton.

No Red Bull je odigrao dosta lošu utakmicu i europsku epizodu nastavio je porazom.

Nice – Schalke 04 0:1

Red Bull Salzburg – Krasnodar 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!