Nogomet

VIDEO: Inter se osramotio na San Siru protiv Hapoela

Branimir Korać • četvrtak, 15.09.2016.
VIDEO: Inter se osramotio na San Siru protiv Hapoela
Foto: EPA

Najveće iznenađenje prvog kola Europske lige priredio je Hapoel Beer Sheva koji je u gostima u Milanu izborio sva tri boda protiv Intera...

Skupina J

PAOK - Fiorentina 0:0

Fiorentina je neporažena odradila najneugodnije gostovanje u skupini, ono u Solunu. Domaći PAOK bio je ravnopravan protivnik, a susret je bio zanimljiv bez obzira što nije bilo pogodaka.

U prvom poluvremenu nije bilo puno prilika, Talijani su bili bliže pogotku nakon što je Babacar u 26. minuti natjerao Glikosa na intervenciju.

U drugom dijelu u kratkom roku Milan Badelj dva puta ulazi u središte pozornosti. Prvo je krasno proigrao Babacara koji promašuje čisti zicer, a zatim je i sam imao odličnu priliku koju nije realizirao.

Do kraja susreta zaprijetili su i domaćini i to preko Garryja Rodriguesa koji se krasno oslobodio čuvara, došao u odličnu poziciju in zatim pucao preslabo za Tatarusanua.

Badelj i Nikola Kalinić odradili su svih 90 minuta za goste, a Marin Leovac za domaćina.

Skupina K

Southampton - Sparta Prag 3:0

Praška Sparta nije se dobro provela na gostovanju kod Southamptona iako nije bila toliko loša kao što rezultat sugerira. Međutim Česi nisu iskoristili ponešto prilika koje su se ukazale, za razliku od domaćina.

Osim toga imali su očajan ulazak u utakmicu, već u petoj minuti Nhamoinesu Costa igrao je rukom i dosuđen je kazneni udarac za domaćina koji Charlie Austin pretvara u pogodak.

Austin je po drugi put poslao loptu u mrežu u 27. minuti, međutim ovacije je zaradio Cuco Martina fantastičnim potezom i asistencijom za engleskog napadača.

U nastavku susreta domaćin je kontrolirao situaciju na travnjaku, a u završnici je došao do trećeg pogotka koji je postigao Jay Rodriguez.

Inter - Hapoel Beer Sheva 0:2

Navijači Intera već su navikli na "šamaranje sa svih strana", a zvučni šamar opalio im je Hapoel Beer Sheva koji je slavio na San Siru s 2:0. Frank de Boer nije u ovom susretu imao na raspolaganju ozlijeđenog Ivana Perišića, na klupi su mu ostali neki prvotimci među kojima i Mauro Icardi, a priliku od prve minute dobio je napokon Marcelo Brozović.

Brozovića je izvukao van na poluvremenu i uveo Banegu, a Inter je u drugom dijelu odplutao u poraz. Kasnije je De Boer uveo i Icardija i Candrevu, ali već je bilo kasno.

Domaćin je u prvom dijelu mogao povesti kada je Eder iz dobre pozicije snažno opalio, ali zatresao vratnicu da bi u nastavku susreta Hapoel otišao do pobjede.

Poveo je u 54. minuti pogotkom Miguela Vitora, a pogotku je prethodio komični sudar dvojice Interovih igrača na 17 metara čime su obojica ispali iz obrambene faze i gosti su imali slobodnog igrača u sredini.

Točku na i stavio je u 69. minuti Maor Buzaglo sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca za konačnih 2:0.

Skupina L

Osmanlispor - Steaua 2:0

Osmanlispor je uspješno odradio domaći posao protiv Steaue koju je svladao s 2:0. Domaćin je imao olakšan posao nakon što je Enache u 45. minuti zaradio drugi žuti karton.

U drugom poluvremenu Osmanlispor je postigao dva pogotka i stigao do sigurnih bodova. Prvo je u 64. minuti Cheick Diabate doveo domaćina u vodstvo, a onda je konačnih 2:0 postavio u 79. Aminu Umar.

U dresu gostiju svih 90 minuta odradio je Adnan Aganović dok je Antonio Jakoliš ušao u 67. minuti umjesto Williama.

Villarreal - Zürich 2:1

Villarreal je preokretom stigao do pobjede na El Madrigalu protiv Züricha. Domaćin je slavio 2:1 iako je vrlo rano ušao u zaostatak.

Već u drugoj minuti Zürich je stigao do vodstva golom Armanda Sadikua, ali to nije negativno utjecalo na domaćina koji je pritisnuo i do odlaska na odmor došao do preokreta.

Prvo je u 28. minuti Pato zabio za 1:1 iako je uopće bio pod velikim upitnikom za nastup zbog problema s ozljedom. Konačnih 2:1 postavio je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Jonathan dos Santos.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.09.2016. u 13:10
    bruka intera i moram biti iskren sumnjao sam za tu tekmu prije početka da bi moglo biti iznenađenja
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.09.2016. u 07:16
    Inter je danas samo ime, niti sjena nekada velikog kluba .
    Obrisan korisnik
  • ManchaVerde16.09.2016. u 00:29
    Da, prvo su se sramotili novim dresovima, a onda i rezultatom :)
    ManchaVerde