Nogomet

Inter se spasio sumnjivim penalom, Cibalia u produžecima razbila Samobor

Branimir Korać • utorak, 20.09.2016.
Inter se spasio sumnjivim penalom, Cibalia u produžecima razbila Samobor
Foto: FaH

Osim dvoboja Velog Vrha i Dinama, odigrana su još četiri susreta prvog kola Hrvatskog kupa, a prvoligaši su upisali prolaze. Nije bilo lako, nitko nije upisao glatku pobjedu u 90 minuta...

Vrlo burno bilo je u dvoboju između BSK-a iz Bijelog Brda i Intera, Zaprešićani su slavili s 3:2 i to zahvaljujući pogotku iz u najmanju ruku sumnjivog kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi.

Kada se činilo da će utakmica otići u produžetak, dosuđen je kazneni udarac za goste koji u pogodak pretvara Jakov Puljić za pobjedu Intera 3:2.

Upravo Puljić zabio je prvi pogodak na susretu da bi BSK izjednačio iz kaznenog udarca u završnici prvog dijela preko Bekavca. Tih 1:1 stajalo je na semaforu do same završnice susreta kada je prvo Altiparmakovski u 89. minuti doveo goste ponovno u vodstvo, zatim Dorić izjednačio, ali konačnih 3:2 postavio Puljić u 94. minuti.

Lokomotiva je gostovala na Krku i svladala istoimenog domaćina s 2:1. U prvom dijelu Bočkaj i Grezda odveli su goste do dva gola prednosti da bi Josipović nakon 15 minuta igre u drugom dijelu smanjio na 2:1, no domaćin bliže od toga nije mogao.

Dva susreta otišla su u produžetke i u oba su slavili gosti. Šibenik je u Čakovcu svladao Međimurje s 2:1, a prolaz mu je donio Luka Čagalj golom u 120. minuti. Gosti su vodili pogotkom Sallustija iz osme minute sve do posljednjih deset minuta kada Kristić poravnava i odvodi susret u produžetke.

Kroz produžetke do drugog kola došla je i Cibalia koja je u gostima svladala Samobor s ukupnih 6:1. Domaćin je golom Brujića vodio od 17. minute pa sve do 61. kada Pervan poravnava. Brujić je pet minuta kasnije isključen, ali Samobor i s igračem manje drži remi i odvodi susret u produžetke. Tamo više nije bilo snage i gosti s dva gola Karačića te po jednim Zgrablića, Čuljka i Dabre prolaze dalje.

Hrvatski kup

1/16 finala

BSK Bijelo Brdo2:3Inter-Zaprešić
Međimurje1:2 *Šibenik
Krk1:2Lokomotiva
Samobor1:6 *Cibalia
Veli Vrh0:5Dinamo
Bjelovar4:0Zagreb
Croatia Đakovo0:3Rijeka
Jalžabet0:6Hajduk
Libertas2:5Jaska Vinogradar
Neretvanac1:3Istra 1961
Novigrad4:0Zelina
Slavija Pleternica1:2Split
Rudeš3:0GOŠK Dubrovnik
Solin1:0Zadar
Varaždin4:6 **Slaven Belupo
Vukovar '911:4Osijek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!