Nogomet

Slaven Belupo u drami do prolaza u Varaždinu, težak poraz Zagreba

Branimir Korać • srijeda, 21.09.2016.
Slaven Belupo u drami do prolaza u Varaždinu, težak poraz Zagreba
Foto: FaH

Poznati su svi sudionici osmine finala Hrvatskog kupa, najneizvjesnije bilo je u Varaždinu gdje su u susretu između Varaždina i Slaven Belupa odlučivali kazneni udarci...

Istra 1961 u gostima je svladala Neretvanac s 3:1 i tako je izborila nastup u drugom kolu Kupa. Lider 3. HNL Jug nije puno zaostajao za Puljanima, dobro se borio, ali je na kraju Istra ipak upisala pobjedu.

Na prvi pogodak čekalo se do samog kraja prvog dijela kada je Lucio asistirao Bouhni, a ovaj zabio za 1:0. U drugom dijelu gostima je trebalo manje od deset minuta za povećanje vodstva golom Lirima Kelmendija da bi Dino Deak nakon sat vremena igre udarcem glavom smanjio na 2:1 i vratio neizvjesnost. Da bi se ipak izbjegla drama u završnici, pobrinuo se Valentino Stepčić pogotkom u 79. minuti za konačnih 3:1.

Novigrad je sat vremena lomio otpor Zeline i napokon ga slomio golom Grujevića u 62. minuti. Nakon toga sve je bilo lakše i domaćin je uz hat-trick Caputa do kraja utakmice stigao do visokih 4:0.

Split je u gostima stigao do pobjede protiv Slavije u Pleternici, slavio je s 2:1 uz preokret u drugom dijelu. Slavija je imala vodstvo na odmoru pogotkom Josipa Jakovljevića, ali u nastavku susreta prvo Ivan Fuštar iz penala poravnava na 1:1, a onda u 86. minuti Ivan Pešić zabija za pobjedu gostiju 2:1.

Zagreb je u posljednjih pola sata upisao ružan poraz na gostovanju kod Bjelovara. Favorizirani gosti poraženi su s visokih 4:0 i to su se u dobroj mjeri sami pobijedili. Prvo je očajnom reakcijom Čondrić sam sebi ugurao loptu u mrežu, tri minute kasnije Ivančić je postigao drugi pogodak da bi nakon toga gosti skrivili kazneni udarac, Čondrić zaradio crveni karton, a Ostrman povisio na 3:0. Očajno poslijepodne za goste zaokružio je Stubičan autogolom u 71. minuti.

Željko Štulec s četiri gola u 18 minuta potopio je u gostima Libertas i Vinogradar je odnio pobjedu 5:2 dok je Bišćanov Rudeš golovima Ćubela, Čabraje i Topića s 3:0 bio bolji od GOŠK-a.

Drama se odvijala u Varaždinu gdje je istoimeni domaćin imao na koljenima Slaven Belupo. Dva puta su Varaždinci vodili golovima Vuka i Jerteca, ali prvo je Ivanovski izjednačio, a zatim drugi put poravnao je Katić golom u 93. minuti. Pogodaka nije bilo u produžecima i izvodili su se jedanaesterci gdje je Jertec gađao gredu, a Blažević obranio pokušaj Drožđeka za prolaz u drugo kolo.

Osijek je u gostima s 4:1 bio bolji od Vukovara, a posao je dovršio za 20-ak minuta. Grgić, Ejupi i autogol Sutona omogućili su Osijeku vodstvo 3:0 već u 20. minuti, četvrti pogodak postigao je Špoljarić, a Brajković je u završnici samo smanjio na 4:1.

Parovi drugog kola:
Bjelovar - Dinamo
Solin - Hajduk
Rudeš - Rijeka
Novigrad - Slaven Belupo
Šibenik - Osijek
Vinogradar - Lokomotiva
Inter - Cibalia
Istra 1961 - Split

Hrvatski kup

1/16 finala

BSK Bijelo Brdo2:3Inter-Zaprešić
Međimurje1:2 *Šibenik
Krk1:2Lokomotiva
Samobor1:6 *Cibalia
Veli Vrh0:5Dinamo
Bjelovar4:0Zagreb
Croatia Đakovo0:3Rijeka
Jalžabet0:6Hajduk
Libertas2:5Jaska Vinogradar
Neretvanac1:3Istra 1961
Novigrad4:0Zelina
Slavija Pleternica1:2Split
Rudeš3:0GOŠK Dubrovnik
Solin1:0Zadar
Varaždin4:6 **Slaven Belupo
Vukovar '911:4Osijek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!