Nogomet

VIDEO: Benfica pregažena u Napulju, sjajan nastup Sarrijeve momčadi

Branimir Korać • srijeda, 28.09.2016.
VIDEO: Benfica pregažena u Napulju, sjajan nastup Sarrijeve momčadi
Foto: EPA

U skupini B Lige prvaka Napoli je na svom travnjaku upisao visoku pobjedu protiv Benfice s čak 4:2 dok su Bešiktaš i kijevski Dynamo u Istanbulu odigrali bez pobjednika 1:1...

Napoli - Benfica 4:2

Napoli je odigrao odličnu utakmicu i upisao zasluženu pobjedu protiv Benfice. Domaćin je vodio s čak 4:0 i Benfica je tek u završnici susreta uspjela smanjiti zaostatak i ublažiti poraz.

Bez Hrvata u konkurenciji za nastup, ali sa svim glavnim adutima na travnjaku, Napoli je bio favorit protiv oslabljenih gostiju kojima je nedostajalo previše igrača da bi stvorili značajnije probleme Talijanima.

Stvari nisu najbolje krenule po Napoli koji je u početku imao problema, stvarao ih je ponajviše Grk Mitroglou, a Sarri je bio prisiljen već u desetoj minuti iz igre zbog ozljede povući Raula Albiola.

Međutim polako su stvari sjele na svoje mjesto i domaćin je stigao do vodstva. U 20. minuti Ghoulam je ubacio iz kornera, a Marek Hamšik pobjegao gostujućoj obrani i s prve vratnice glavom poslao loptu u mrežu.

Do kraja prvog dijela nije bilo promjena, a početak drugog poluvremena odlučio je susret. Već u 51. minuti raspoloženi Belgijac Dries Mertens krasnim pogotkom iz slobodnog udarca povisio je prednost da bi četiri minute kasnije na semaforu stajalo već 3:0 pogotkom Arkadiusza Milika iz kaznenog udarca.

Bilo je to razdoblje loše igre Benfice, Portugalci su ušli u crnu rupu i tonuli sve više, a kada je Mertens u 58. minuti zabio poslije pogreške gostujućeg vratara, Portugalcima je prijetila katastrofa.

Srećom po njih Napoli je tu stao, nije jurio i po peti pogodak te je Benfica prvo smanjila na 4:1 preko Guedesa, a zatim i na konačnih 4:2 golom Salvija.

Zaslužena pobjeda Napolija protiv Benfice koja je tek na početku i u završnici bila opasnija, premalo za ovakvog protivnika.

Bešiktaš - Dynamo Kijev 1:1

Izjednačen i zanimljiv dvoboj odigran je u Istanbulu gdje su se susreli Bešiktaš i Dynamo u susretu u kojem su i jedni i drugi vidjeli priliku za tri boda. Prije početka grupne faze ove dvije momčadi "gurnute" su u borbu za treću poziciju, no i jedni i drugi nadaju se nečem više.

Kijevljanima je ovo prvi bod dok je Bešiktaš već ubilježio remi protiv Benfice i tražio je potvrdu tog rezultata pobjedom protiv Ukrajinaca.

Kako je krenulo činilo se da bi do nje moglo i doći, nakon pola sata igre domaćin je imao vodstvo krasnim pogotkom Ricarda Quaresme iz slobodnog udarca.

Tu prednost Turci su držali sve do 65. minute kada je Ribalka ubacio iz slobodnog udarca, a Viktor Cigankov tri minute nakon ulaska na travnjak poravnao je na konačnih 1:1.

U gostujućem sastavu Domagoj Vida igrao je svih 90 minuta.

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Napoli4:2Benfica
Bešiktaš1:1Dynamo Kijev
1Napoli 611:8+311
2Benfica 610:1008
3Bešiktaš 69:14-57
4Dynamo Kijev 68:6+25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!