Nogomet

Modrić pod velikim upitnikom za nastupe protiv Kosova i Finske

Branimir Korać • subota, 01.10.2016.
Modrić pod velikim upitnikom za nastupe protiv Kosova i Finske
Foto: EPA

Real Madrid potvrdio je kako će Luka Modrić pauzirati neko vrijeme zbog ozljede koljena. Kako sada slijedi reprezentativna stanka, izvjesno je da će Modrić propustiti dvoboje protiv Kosova i Finske...

"Testiranja koja je Luka Modrić odradio u kliničkom centru La Moraleji pokazala su ozljedu hrskavice koljena lijeve noge. Njegov oporavak nastavit će se promatrati", kratko je objavio Real Madrid na svojoj službenoj stranici.

Modrić nije bio u planu za nastup protiv Eibara, Zinedine Zidane nije ga uvrstio među kandidate, a pokazalo se da je to učinio zbog ozljede. Inače taj susret propustit će i Sergio Ramos, Fabio Coentrao, Marcelo i Casemiro.

Ova vijest dolazi u najgore vrijeme za izbornika Antu Čačića jer sljedećeg tjedna je Fifin termin u kojem Hrvatska igra dvije kvalifikacijske utakmice. Prvo će gostovati u Skadru kod Kosova, a zatim u Tampereu gdje će igrati protiv Finske.

O koliko teškoj ozljedi je riječ, nema podataka, ali ostaje nada kako je Modrić iz predostrožnosti preskočio posljednji trening i Eibar kako ne bi došlo do pogoršanja ozljede.

Malo bi to značilo Čačiću jer je za vjerovati kako će u Real Madridu i u tom slučaju inzistirati na potpunom Modrićevom oporavku bez riskiranja nastupa u dresu reprezentacije.

Pred Čačićem je sada težak posao, mora smisliti pravu zamjenu za Modrića u susretima u kojima je pobjeda imperativ na oba gostovanja, posebno nakon remija s Turcima na Maksimiru.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!