Nogomet

Čačić: "Otpao i Ivan Rakitić"

HINA • ponedjeljak, 03.10.2016.
Čačić: "Otpao i Ivan Rakitić"
Foto: FaH

Nakon što su s popisa za kvalifikacijske utakmice za SP 2018. protiv Kosova i Finske otpali zbog ozljeda kapetan Luka Modrić, a zatim i Dejan Lovren, hrvatski izbornik Ante Čačić je na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak rekao da ne može računati ni na Ivana Rakitića...

"Ivan Rakitić je ozlijeđen, a umjesto njega pozvan je kapetan Dinama Domagoj Antolić. Rakitić ima problema s Ahilovom tetivom i zato jučer nije igrao za Barcelonu", rekao je Čačić.

"Luka Modrić je operiran i nadamo se da će se što prije vratiti. Lovren nije išao na operaciju. Mijenjat će ih Rog i Mitrović", dodao je.

"Imamo još tri treninga i vjerujem u naše igrače. Vjerujem u naše zajedništvo i da ćemo u obje utakmice napraviti što trebamo", rekao je hrvatski izbornik, dodajući da će se za "početnih 11 odlučiti nepsredno prije utakmice".

Hrvatska gostuje kod Kosova 6.10, a utakmica se igra u Skadru, dok tri dana kasnije igra potiv Finske u Tampereu. Čačić je kazao da iz ta dva susreta očekuje svih šest bodova.

"Mi smo rejtingom i kvalitetom iznad Kosova i Finske. Protiv Kosova nas očekuje sjajan ambijent i nadam se da ćemo prevladati sve poteškoće te da ćemo u dobrom raspoloženju otputovati u Finsku. Obje reprezentacije moramo respektirati, ali ne smijemo tražiti alibi", istaknuo je Čačić.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.10.2016. u 15:39
    baš nas neće, sad kad Brozović i Rog nemaju ni minute u zadnji misec dana dogode se ove ozlijede
    Obrisan korisnik
  • qvestor03.10.2016. u 13:58
    protiv španjolske je igrao Rakitić i Rog i Brozović su imali kontinuitet, a i Španjolska je bila u padu, Kosovo je sasvim druga priča
    qvestor
  • Obrisan korisnik03.10.2016. u 13:25
    Iako mi je žao da su momci ozlijeđeni, moram priznati da mi se sviđa situacija u kojoj smo se zatekli. I Španjolsku smo pobijedili na Euru bez velikog broja prvotimaca, pa i sad očekujem isto, jer će momci iz drugog plana imati izražen motiv i koncentraciju.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.10.2016. u 12:25
    On zove Antolića. Pa jebem ti mater, šta nisi odmah zvao i mene, bio bih jednako koristan reprezentaciji. Bolji od njega u HNL-u su Vlašić, Pavičić, Vojnović, rekao bih čak i Bradarić, a to su samo ovi koji su mi prvi pali na pamet.
    Obrisan korisnik
  • qvestor03.10.2016. u 11:51
    Bez Luke i Rakete će biti jako teško, uz to Brozović i Rog uopće ne igraju, mnogo će ovisit o Perišiću i bekovima dal će uspjet probit stranu i napravit višak igrača.
    qvestor