Košarka

VIDEO: Šarić debitirao u startnoj petorci, Zubac dobio pet minuta

Branimir Korać • srijeda, 05.10.2016.
VIDEO: Šarić debitirao u startnoj petorci, Zubac dobio pet minuta
Foto: FaH

Nakon Marija Hezonje, Dragana Bendera i Damjana Rudeža, još dvojica Hrvata upisali su prve nastupe u ovoj predsezoni. Dario Šarić dobro se predstavio u pobjedi Sixersa protiv Bostona dok je Ivica Zubac dobio pet minuta u slavlju Lakersa protiv Kingsa...

Dario Šarić odigrao je prve minute u dresu 76ersa i nije bilo loše. Šarić je krenuo u početnoj petorci uz dugo očekivanog Joela Embiida, koji je izabran na draftu iste godine kada i Šarić, ali za razliku od Darija koji je igrao u Turskoj, Embiid je vrijeme provodio na oporavcima i tek sada se vraća košarci.

Njih dvojica bili su u središtu pozornosti, Šarić je utakmicu završio s 10 poena (2/3 za dva, 2/3 za tri), šest skokova, dvije asistencije, četiri izgubljene lopte i blokadom, a Embiid je za 13 minuta ubacio šest poena uz četiri skoka i dvije blokade.Sixersi su na kraju odnijeli pobjedu preokretom u drugom dijelu koji su predvodili Brandon Paul i Richaun Holmes.

Prve minute upisao je i Ivica Zubac kojeg su na ovogodišnjem draftu izabrali Lakersi. Unatoč odlično odrađenoj Ljetnoj ligi, Zubac će ipak malo pričekati i morat će puno raditi da bi se izborio za nekakav status u momčadi, u pobjedi protiv Sacramenta 103:84, igrao je tek pet minuta i ostao bez poena uz skok i blokadu.

Od novih Europljana u NBA ligi zavidnu minutažu dobio je Tomaš Satoransky, češki reprezentativni branič koji je odigrao 31 minutu u pobjedi Heata protiv njegovih Wizardsa. Miami je odigrao dobru utakmicu i nošen s 20 poena i 13 skokova Hassana Whitesidea, stigao je do pobjede.

Derrick Rose debitirao je za Knickse u visokom porazu protiv Houston Rocketsa koji su nošeni sjajnim nastupom Jamesa Hardena ubacili na kraju čak 130 poena. Rose je odradio dobru utakmicu, za 25 minuta upisao je 16 poena i pet asistencija i onda se okrenuo suđenju koje ga očekuje.

Golden State Warriorsi uhvatili su zamah i nakon loše prve, odradili dobru drugu utakmicu u kojoj su pregazili Clipperse sa 120:75. Prednost Warriorsa iznosila je čak i više od 50 razlike, a jedini koji je nešto pokazao kod poraženih bio je dojučerašnji igrač Golden Statea Marreese Speights. Šuterski loša prva utakmica je iza Kevina Duranta koji je u drugoj upisao 21 poen te po sedam skokova i asistencija.

NBA, pripremne:
Philadelphia 76ers - Boston Celtics 92:89 (Brandon Paul 15p / Terry Rozier 12p)
Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 103:84 (Tarik Black 15p, 5sk / Arron Afflalo 14p, 5sk)
Washington Wizards - Miami Heat 95:106 (Kelly Oubre 16p / Hassan Whiteside 20p, 13sk)
Houston Rockets - New York Knicks 130:103 (James Harden 28p, 11as, 6sk / Kristaps Porzingis 22p)
New Orleans Pelicans - Indiana Pacers 96:113 (Buddy Hield 18p, 5sk / Al Jefferson 14p, 5sk)
Golden State Warriors - LA Clippers 120:75 (Klay Thompson 30p / Marreese Speights 14p, 5sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • 53njac05.10.2016. u 12:15
    Samo da zubac izdrzi ovi centri lakersa su skloni ozljedama i "divljanju" dobiti ce on svoju priliku
    53njac