Košarka

Zagreb i Šibenik bez većih problema do prolaza u Kupu Krešimira Ćosića

Branimir Korać • utorak, 04.10.2016.
Zagreb i Šibenik bez većih problema do prolaza u Kupu Krešimira Ćosića
Foto: FaH

Odigrana su prva dva susreta drugog kruga Kupa Krešimira Ćosića, a Zagreb i GKK Šibenik opravdali su status favorita na gostovanjima kod Zaboka i Škrljeva...

GKK Šibenik u Bedekovčini je bio bolji od Zaboka s 96:85 i tako nastavio put u Kupu Krešimira Ćosića. Šibenčani su u sezonu ušli s nemalim ambicijama, doveli su kvalitetna pojačanja za ovu razinu i bit će opasan protivnik. Zabočani su to osjetili i nisu uspjeli zakomplicirati utakmicu i iznenaditi objektivno kvalitetnije goste.

Držao se domaćin do 28. minute, zaostajao je samo dva poena, a onda su se Šibenčani odvojili, otišli na dvoznamenkastu prednost i mirno priveli utakmicu kraju.

Ive Ivanov predvodio ih je s 24 poena i pet asistencija dok je Miralem Halilović dodao 20 poena i sedam skokova. Kod Zabočana Sven Smajlagić ubacio je 19 poena, a Filip Palac 15.

Slično je bilo i uoči dvoboja između Škrljeva i Zagreba. Gosti su bili favoriti i potvrdili su to na parketu, čak i uvjerljivije nego Šibenčani. Škrljevo je upisalo težak poraz od gotovo 30 razlike.

Gosti su potpuno dominirali, imali čak 30 asistencija i dvostruko manje izgubljenih lopti i susret nije niti mogao drugačije završiti.

Raspoložen je bio Luka Božić s 25 poena, a Pavle Marčinković pratio ga je s 18 poena i pet ukradenih lopti. Kod domaćina po 14 poena ubacili su Matej Radunić i Dino Stepčić (pet skokova).

Kup Krešimira Ćosića, drugi krug:
Zabok - GKK Šibenik 85:96
Škrljevo - Zagreb 71:99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!