Košarka

Thunder se ovaj put izvukao, Barcelona propustila priliku

Branimir Korać • srijeda, 05.10.2016.
Thunder se ovaj put izvukao, Barcelona propustila priliku
Foto: Getty

Oklahoma City Thunder ipak završava španjolsku turneju s pobjedom, nakon poraza u produžetku protiv Real Madrida, svladao je Barcelonu s 92:89...

Zanimljiv dvoboj u Barceloni umalo je završio još jednim porazom Oklahoma City Thundera protiv europskih momčadi. No, ono što je dva dana ranije napravio Real Madrid, Barcelona nije uspjela iako je imala priliku.

Cijeli susret protekao je u izjednačenoj i ravnopravnoj igri, Billy Donovan još jednom u završnici nije koristio svoje najjače adute uključujući Russella Westbrooka, no ovaj put to nije imalo utjecaja na rezultat.

U samoj završnici Barcelona je imala napad kod vodstva Oklahoma Cityja 90:89, 20 sekundi imao je domaćin, a pet sekundi prije kraja Vezenkov je šutirao otvorenu tricu, ali nije pogodio.

Ubrzo je na liniji slobodnih bacanja završio Enes Kanter koji je pogodio oba bacanja, a Barceloni su ostale dvije sekunde za pokušaj poravnanja. Ponovno je tricu šutirao Vezenkov, ali još jednom nije pogodio i Thunder uzima pobjedu.

Ante Tomić odigrao je 25 minuta, imao je dobar ulazak u utakmicu i pogodio je prva tri šuta iz igre, međutim kako je dvoboj odmicao, imao je sve više problema te je susret završio s deset poena (4/10 za dva), šest skokova, ali i šest osobnih pogrešaka i četiri izgubljene lopte.

Victor Claver predvodio je domaćina s 25 poena, a Vezenkov je dodao 13 poena. Kod Thundera Kanter je ubacio 24 poena i uhvatio osam skokova dok je Westbrook dodao 12 poena, pet asistencija i šest izgubljenih lopti za 21 minutu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!