Nogomet

David Villa: "Ukoliko me trebaju u reprezentaciji, dolazim prvim letom"

Branimir Korać • četvrtak, 06.10.2016.
David Villa: "Ukoliko me trebaju u reprezentaciji, dolazim prvim letom"
Foto: EPA

David Villa već je neko vrijeme van radara španjolskih izbornika, no s oduševljenjem bi prihvatio novi poziv za nastup u dresu reprezentacije...

Od Svjetskog prvenstva u Brazilu prije dvije godine, David Villa nije na popisu španjolskih reprezentativaca. Odlazak u MLS u redove New York Cityja maknuo ga je od reprezentacije, ali on je spreman odazvati se ukoliko poziv dođe.

"Uvijek sam govorio da sam otvoren za nastup u reprezentaciji. Bio je san nastupati za Španjolsku i ako izbornik misli da mogu pomoći, oduševljeno bih došao kući prvim letom. Znam da nije lako, Španjolska ima sjajne napadače i mnogi su također bez poziva."

Bez obzira što nije u reprezentaciji, Villa ne žali što je otišao u MLS.

"Jako sam sretan, uzeli smo puno bodova zahvaljujući mojim golovima i zadovoljstvo je zato još veće. Bilo bi sjajno da završim kao prvi strijelac prvenstva. Ponosan sam što sam dio ove lige i što sam uspješan u MLS-u. Cijelu karijeru proveo sam u Španjolskoj i iako je Atletico htio da ostanem, ne žalim što sam došao u SAD."

Nakon što je prošlu sezonu završio na osmom mjestu, New York City trenutno drži drugu poziciju i bodovno je poravnat s vodećim New York Red Bullom.

"Uz sav respekt, ova sezona je puno bolja od prošle. Pred nama su još dvije utakmice regularnog dijela sezone i već smo se plasirali u doigravanje. Pokušavamo završiti kao prvi u konferenciji i vjerujemo da ćemo u tome i uspjeti."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • dane-barca06.10.2016. u 23:38
    Da je ostao igrati u Europi vjerujem da bi za njega mjesta bilo...ipak je najbolji strijelac Spanjolske nogometne reprezentacije u povijesti...
    dane-barca