Kvalifikacije za SP 2018., skupina I, 2. kolo, 06.10.2016, 20:45 h, Skadar, stadion Loro Boriçi
Suci: David Fernández Borbalán, Roberto Alonso, Raúl Cabanero (Španjolska)
Kosovo
Kosovo
0:6(0:3) Hrvatska
Mario Mandžukić 6', 24', 35'
Matej Mitrović 68'
Ivan Perišić 83'
Nikola Kalinić 90'+2'
Hrvatska

VIDEO: Optimizam s pokrićem, Hrvatska i bez važnih aduta prejaka za Kosovo

Branimir Korać • četvrtak, 06.10.2016.
VIDEO: Optimizam s pokrićem, Hrvatska i bez važnih aduta prejaka za Kosovo
Foto: EPA

Hrvatska je lakoćom stigla do pobjede u Skadru, pregazila je Kosovo sa 6:0 i tako zasjela na vrh ljestvice u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Tri pogotka Mandžukića te po jedan Mitrovića, Perišića i Kalinića za visoku hrvatsku pobjedu...

Kosovo
Kosovo
Hrvatska
1
Samir Ujkani
2
Fanol Perdedaj
4
Alban Pnishi
6
Avni Pepa
7
Milot Rashica
9
Bersant Celina
(do 68')
14
Valon Berisha
15
Arber Zeneli
19
Leart Paqarada
20
Hekuran Kryeziu
23
Bernard Berisha
(do 58')
Pričuvni igrači
8
Besar Halimi
58'
10
Albert Bunjaku
68'
 
Trener
Albert Bunjaku
 
(do 46')
Pričuvni igrači
Trener
Ante Čačić

Impresionirani domaćin nije naudio Hrvatskoj. Status favorita Hrvatska je opravdala u potpunosti, visoko je slavila sa 6:0 i pokazala visoku razinu efikasnosti. Rani gol presjekao je domaćina, u prvom poluvremenu briljirao je Mario Mandžukić koji je postigao tri pogotka za samo 35 minuta.

Hrvatska nije dugo lomila otpor Kosova, već u šestoj minuti došla je do vodstva. Kramarić je dobio loptu na 20 metara, lijepo je pričekao ulazak Mandžukića iza kosovske obrane, gurnuo mu loptu u prostor, a Mandžukić je lijepo pogodio pokraj Ujkanija.

Bila je očita razlika u kvaliteti u početku susreta, nije bilo one očekivane agresivnosti domaćina i Hrvatska je lako dolazila u posjed lopte i onda tražila rješenje prema naprijed gdje je stvarala višak i dolazila do prilike.

Tako je nakon dobre akcije i povratne lopte Kramarića u 13. minuti Badelj pucao s ruba kaznenog prostora, ali neprecizno i visoko preko gola.

Nakon 15. minute počeli su se domaćini buditi i u dva navrata opasno preko desne strane svog napada zaprijetili, ali oba puta hrvatska obrana spasila je prilično neugodne situacije.

Hrvatska je ipak došla do drugog pogotka nakon kojeg je mogla mirnije igrati, a u 24. minuti zabio ga je ponovno Mandžukić. Sjajno je ubacio Perišić, a Mandžo u padu glavom odlično pucao i "probio" Ujkanija.

Raspoložen je bio Mandžukić koji je mogao i prije pola sata utakmice doći do hat-tricka. Tri minute nakon što je povisio na 2:0, Pivarić mu je dobro ubacio u peterac, a napadač Juventusa glavom je pucao malo preko gola.

No nije se dugo čekalo na Mandžukićev hat-trick. U 35. minuti još jedna dobra akcija i ubačaj Vrsaljka s desne strane, Mandžukić najviše skače i glavom šalje loptu u kut.

Prva velika prilika za Kosovo došla je u 37. minuti i to nakon pogrešnog dodavanja Brozovića koji je proigrao Celinu, ovaj došao sam pred Subašića, ali vratar Monaca brani. Nova pogreška pet minuta kasnije, ovaj put Vida promašuje loptu glavom, Zeneli mu bježi i prebacuje Subašića, ali puca preko gola.

U drugom poluvremenu Hrvatska je rutinski kontrolirala igru, a Čačić je povukao s travnjaka Ćorluku i Mandžukića čuvajući ih za Finsku.

Upravo jedan od onih koji su ušli u drugom poluvremenu, Matej Mitrović, zabio je u 67. minuti nakon odličnog ubačaja Brozovića s lijeve strane. Mitrović je u kadar ušao tek nakon što je zbog ozljede otpao Dejan Lovren, ovdje je dobio priliku i to iskoristio i za pogodak.

Među strijelce morao se upisati i Ivan Perišić koji je u 83. minuti nakon još jedne asistencije Interovog kažnjenika Brozovića rutinski povisio na 5:0.

Nakon toga Kosovo je u završnici dva puta opasno zaprijetilo Subašiću, ali vratar Monaca bio je spreman na te pokušaje i zadržao je čistu mrežu, a Hrvatska upisala zasluženu visoku pobjedu koju je zaokružio sjajnim pogotkom Nikola Kalinić za konačnih 6:0.

Kvalifikacije za SP 2018., skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Kosovo0:6Hrvatska
Island3:2Finska
Turska2:2Ukrajina
1Island 1016:7+922
2Hrvatska 1015:4+1120
3Ukrajina 1013:9+417
4Turska 1014:13+115
5Finska 109:13-49
6Kosovo 103:24-211

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.10.2016. u 16:28
    Ovakan rezultat ipak nisam ocekivao, zaista su se sinoc raspucali. Do sada sam to samo protiv Azera u Osijeku vidio. Kod Pivarica se vidi velika nesigurnost u defenzivi-skoro se boji ici u izravni duel sa napadacem. Sreca pa da ono s rukom ne vidje sudija.Svatko to vidi drugacije ali mene je Badelj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • njanjo07.10.2016. u 14:41
    Istina jest da su bili u naponu snage, i istina jest da im je to bilo možda zadnje prvenstvo u kojem su mogli fizički vući maksimalno. Međutim, problem Modrića i ekipe je u tome što im je utakmica protiv Portugala bila tek 2. utakmica na ispadanje na velikom natjecanju. E to je taj ključni problem... [više na forumu]
    njanjo
  • qvestor07.10.2016. u 13:35
    Slažem se da je mnogo više komentara kad izgubimo ili odigramo loše nego kad pobjeđujemo ali to je jednostavno naš mentalitet naravno bitno je i koga pobijedimo jer Kosovo i Portugal sigurno nisu za usporedbu. Što se prošlog eura tiće mislim da je Modrić plakao nakon ispadanja od Portugala i zato... [više na forumu]
    qvestor
  • njanjo07.10.2016. u 12:05
    Sve u svemu jako dobro, krivo mi je što je malo komentara i premalo rasprave nakon pobjede, a nakon poraza bude i 500 komentara (op.a. malo preuveličano). Htio bi samo reći da sam jako zadovoljan igrom i postavkom trenera Čačića. Otkad je preuzeo repku igramo dobro, bilo je dobro odrađeno prvenstvo... [više na forumu]
    njanjo
  • qvestor07.10.2016. u 10:44
    a greške u prvom poluvremenu i kad je pogriješio kod vraćanja lopte pa smo skoro primili gol, Brozović može bolje ali nema kontinuitet igara u klubu i to se jučer vidjelo, asistencije su došle kad su već Kosovari pali
    qvestor