Nogomet

VIDEO: Talijani i Španjolci bez pobjednika, Makedonija promašila penal za bod u 95. minuti

Mihaela Bradovski • četvrtak, 06.10.2016.
VIDEO: Talijani i Španjolci bez pobjednika, Makedonija promašila penal za bod u 95. minuti
Foto: EPA

U skupini G u središtu pozornosti bio je dvoboj između Italije i Španjolske, a susret "europskih teškaša" okončan je remijem...

Skupina G

Italija - Španjolska 1:1 (De Rossi 82. / Vitolo 55.)
Lihtenštajn - Albanija 0:2 (Jehle 11.-ag, Balaj 71.)
Makedonija - Izrael 1:2 (Nestorovski 63. / Hemed 25., Ben Haim 43.)

1. Albanija 6
2. Španjolska 4
3. Italija 4
4. Izrael 3
5. Makedonija 0
6. Lihtenštajn 0

U derbiju skupine G u Torinu Italija je ugostila Španjolsku i izvukla remi 1:1. Španjolci su ušli u zadnjih deset minuta s vodstvom, ali domaćin je ipak osigurao bod.

Prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka, Španjolci su imali priliku preko Piquea za vodstvo i najavu osvete za poraz na Europskom prvenstvu, ali Buffon je obranio njegov pokušaj.

Ako je tu reagirao odlično, u 55. minuti reagirao je očajno, napravio je pogrešku koja je potpuno netipična za njega. Istrčao je izvan 16 metara i pokušao izbiti loptu, ali ju je promašio i Vitolo nije imao težak posao poslati je u praznu mrežu.

Domaćin je ipak izvukao bod i to zahvaljujući kaznenom udarcu koji je neoprezno skrivio Sergio Ramos, a De Geu prevario Daniele de Rossi. Još jedna lopta završila je iza leđa vratara Manchester Uniteda, ali pogodak Immobilea na kraju ipak nije priznat i ostalo je tih 1:1.

Albanija je jedina u skupini G koja je upisala obje pobjede, a drugu je ostvarila na gostovanju u Lihtenštajnu kojeg je svladala s 2:0. Očekivano slavlje Albanaca u susret u kojem su dominirali i bili bolji protivnik.

Do vodstva su došli u 12. minuti autogolom domaćeg vratara Petera Jehlea nakon udarca glavom Hyke i to im je olakšalo posao. U završnici prvog dijela ostali su bez Burima Kukelija zbog ozljede što nije posebno utjecalo na igru, a u nastavku su stigli do drugog pogotka preko Bekima Balaja što je dobra najava za dvoboj protiv Španjolske koji će uslijediti za tri dana.

Sva tri boda upisao je Izrael koji je slavio u Skoplju protiv Makedonije 2:1. U dramatičnom dvoboju domaćin je propustio priliku uzeti barem bod, u petoj minuti sudačke nadoknade promašio je kazneni udarac.

Izrael je do oba pogotka došao u prvom poluvremenu kada je prvo Tomer Hemed zabio za vodstvo, a onda na 2:0 u završnici prvog dijela povisio Tal Ben Haim.

U nastavku susreta Makedonija je smanjila preko bivšeg igrača zaprešićkog Intera Ilije Nestorovskog i u 95. minuti imala je kazneni udarac, ali bivši napadač Rijeke Adis Jahović nije ga realizirao (Goresh je obranio) i Izrael dolazi do prvih bodova.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!