Nogomet

VIDEO: Tadić razmontirao Moldaviju, Austrija se dvaput vraćala iz minusa protiv Walesa

Mihaela Bradovski • četvrtak, 06.10.2016.
VIDEO: Tadić razmontirao Moldaviju, Austrija se dvaput vraćala iz minusa protiv Walesa
Foto: EPA

Skupina D donijela je pobjede Srbije i Reopublike Irske te remi Austrije i Walesa čime četiri reprezentacije u skupini imaju po četiri boda dok su dvije bez bodova...

Skupina D

Austrija - Wales 2:2 (Arnautović 28., 48. / Allen 22., Wimmer 45.-ag)
Moldavija - Srbija 0:3 (Kostić 19., Ivanović 37., Tadić 59.)
Republika Irska - Gruzija 1:0 (Coleman 56.)

1. Wales 4
2. Srbija 4
3. Austrija 4
4. Republika Irska 4
5. Gruzija 0
6. Moldavija 0

Odlična utakmica u Beču završila je podjelom bodova, Austrija i Wales odigrali su 2:2 nakon što je Wales dva puta vodio, a domaćin se golovima Marka Arnautovića vraćao u utakmicu. Austrijanci su zaslužili barem bod, odigrali su dobru utakmicu i stvorili više prilika od gostiju predvođenih Garethom Baleom.

Vodstvo Walesu u 22. minuti krasnim udarcem s 18 metara donio je Joe Allen koji je odlično reagirao na odbijenu loptu, opalio iz prve i pogodio kut domaćeg gola.

Pet minuta kasnije domaćin je došao do poravnanja. Odlično dodavanje Alabe u prostor iskoristio je Arnautović koji je pobjegao čuvaru i glavom skrenuo loptu u mrežu.

Domaćin je bio bolji i činilo se da je bliže pogotku, ali Wales je ipak s vodstvom otišao na odmor. Na ubačenu loptu iz auta išao je Wimmer i nespretno ju je zahvatio te prevario svojeg vratara i poslao loptu u mrežu.

U drugom dijelu nije se dugo čekalo na novo poravnanje, pogreška Velšana na sredini igrališta je kažnjena, Arnautović je oduzeo loptu gostima, sjurio se prema golu i zabio za 2:2.

Do kraja susreta promjena nije bilo, ostalo je 2:2 čime mogu zadovoljniji biti Velšani bez obzira na činjenicu da su dva puta vodili.

Srbija je odnijela sva tri boda iz Moldavije pobjedom 3:0 uz sjajan nastup Dušana Tadića. Odlični veznjak Southamptona imao je prste u sva tri gola, kod prva bio je asistent, a treći je sam postigao.

U 19. minuti gosti su stigli do vodstva nakon velike pogreške domaće obrane koja je na centru izgubila loptu, uzeo ju je Tadić i na kraju uposlio Kostića koji nije imao težak posao pogoditi mrežu. Kod drugog gola Tadić je u 37. minuti odlično ubacio, a pred domaćim vratima najbolje se snašao Branislav Ivanović.

U drugom poluvremenu Tadić je asistencijama dodao i pogodak, u 59. minuti nakon kombinacije s Kataijem postavio je konačnih 3:0.

Uz Moldaviju, Gruzija je jedina reprezentacija u skupini bez ijednog boda, a Republika Irska pobjedom protiv bivše republike Sovjetskog Saveza pridružila se Walesu, Austriji i Srbiji s četiri boda.

Za pobjedu u Dublinu bio je dovoljan jedan pogodak i to onaj Seamusa Colemana u 56. minuti. Gruzijci su prije pogotka opasno prijetili, u 37. minuti dva puta su pogađali okvir gola, ali domaćin je ipak uzeo puni plijen. Coleman je do pogotka došao nakon što je sam projurio desnom stranom, ušao u 16 metara i došao do gola, gosti nisu uspjeli izbiti loptu i branič Irske s njom se ušetao u mrežu.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!