Košarka

VIDEO: Još jedan dobar nastup Šarića, 76ersima poraz nakon dva produžetka

Branimir Korać • petak, 07.10.2016.
VIDEO: Još jedan dobar nastup Šarića, 76ersima poraz nakon dva produžetka
Foto: EPA

Noćas su trebala nastupiti dvojica hrvatskih košarkaša, međutim Bojan Bogdanović nije bio na parketu za Netse, ali zato je igrao Dario Šarić i odradio vrlo dobro svoje zadatke...

Iza Darija Šarića je još jedna vrlo dobra utakmica nakon koje zarađuje samo pohvale navijača Sixersa. Iako je Philadelphia poražena u dva produžetka doma protiv Washingtona, Šarić je zaradio pohvale.

Dario je na parketu proveo 18 minuta, pokazao je zrelu igru i za to vrijeme ubacio 14 poena (3/4 za dva, 2/3 za tri) uz četiri skoka i dvije izgubljene lopte te je bio jedan od istaknutijih pojedinaca. Nije bilo potrebe za dodatnim trošenjem i nabijanjem minutaže, bit će vremena u sezoni, a Dario je domaćim navijačima samo pokazao dio onog što ih čeka u sezoni.

Osim njega navijačima je predstavljen i Joel Embiid koji je odradio 12 minuta sa skromnijim učinkom od Šarića.

"Njih dvojica za navijače su bili mala nepoznanica, draftirali smo ih, nisu igrali i nitko ih nije vidio. Puno smo o njima pričali i sada su ovdje te su obojica pokazali da su uistinu pravi igrači. Mladi su i očekujem da će još dugo biti u ligi", rekao je nakon susreta Brett Brown.

Bojan Bogdanović preskočio je prvi nastup Netsa u predsezoni, u pobjedi protiv Detroit Pistonsa 101:94 nije igrao. Na predstavljanju navijačima najveće ovacije dobio je Jeremy Lin koji se odužio s 21 poenom i tricom 5/8, ali posebno dojmljiv nastup bio je onaj Andrea Drummonda s druge strane, sjajni centar Pistonsa uz 17 poena uhvatio je čak 21 skok za 24 minute na parketu.

Kod Bogdanovića nije riječ o ozljedi već je najavljeno da ukoliko će i nastupiti, da će to biti vrlo kratko. Netsi ga pokušavaju imati što svježijeg na početku sezone nakon izuzetno napornog ljeta.

Bullsi su upisali još jedan poraz, ovaj put od Indiana Pacersa koji su odnijeli pobjedu zahvaljujući dobroj zadnjoj dionici dok su Celticsi bili uvjerljivi protiv Hornetsa.

Zach Randolph u sezonu nakon dugo vremena ulazi bez pozicije startera, kako su Grizzliesi najavili od njega se očekuje da bude predvodnik druge petorke, a protiv Hawksa odradio je solidno svoj dio posla, međutim suigrači nisu bili raspoloženi i Atlanta je glatko slavila.

Steve Kerr uštimava Kevina Duranta s ostatkom momčadi i proces prolazi lagano. Prema očekivanjima Warriorsi izgledaju vrlo dobro, a upravo Durant vodio ih je do pobjede protiv Kingsa s 25 poena i pet skokova.

NBA:
Philadelphia 76ers - Washington Wizards 119:125 dva produžetka (Richaun Holmes 20p, 12sk / Kelly Oubre 24p)
Brooklyn Nets - Detroit Pistons 101:94 (Jeremy Lin 21p / Andre Drummond 17p, 21sk)
Indiana Pacers - Chicago Bulls 115:108 (Rodney Stuckey 20p, 7as / Spencer Dinwiddie 19p, 6sk)
Charlotte Hornets - Boston Celtics 92:107 (Jeremy Lamb 16p, 10sk / Isaiah Thomas 15p, 5as)
Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks 83:104 (Troy Williams 15p / Walter Tavares 15p, 10sk)
Golden State Warriors - Sacramento Kings 105:96 (Kevin Durant 25p, 5sk / DeMarcus Cousins 20p, 6sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!