Nogomet

VIDEO: Bosna i Hercegovina potopljena u Bruxellesu, Grci stopostotni

Mihaela Bradovski • petak, 07.10.2016.
VIDEO: Bosna i Hercegovina potopljena u Bruxellesu, Grci stopostotni
Foto: EPA

Derbi skupine H odigran je u Bruxellesu gdje je Belgija ugostila Bosnu i Hercegovinu i nanijela joj je težak poraz 4:0, jednakim rezultatom kao i Estonija Gibraltaru...

Skupina H

Belgija - BiH 4:0 (Spahić 26.-ag, Hazard 29., Alderweireld 60., Lukaku 79.)
Grčka - Cipar 2:0 (Mitroglou 12., Mantalos 42.)
Estonija - Gibraltar 4:0 (Kait 47., 70., Vassiljev 52., Mosnikov 88.)

1. Belgija 6
2. Grčka 6
3. BiH 3
4. Estonija 3
5. Cipar 0
6. Gibraltar 0

Težak poraz upisala je Bosna i Hercegovina u Bruxellesu. Nakon neuspješnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Francuskoj, u BiH svim silama žele na SP u Rusiju, ali da bi tamo došli, morat će igrati bolje i pametnije nego u Bruxellesu.

Domaćin je na vrhu skupine s gol razlikom 7:0 i dvije glatke pobjede na startu kvalifikacija što posebno veseli novog izbornika Martineza koji je naslijedio Wilmotsa nakon EP-a.

BiH se našla u zaostatku svojom krivicom. U 26. minuti nakon ubačaja s desne strane, lopta se odbija od Spahića sa 7-8 metara u mrežu i Belgija sretno dolazi do vodstva. Tri minute kasnije već je 2:0, strijelac je bio Eden Hazard i to nakon briljantne asistencije Mertensa.

Bilo je to sve za prvo poluvrijeme što se pogodaka tiče, a novi su došli u drugom dijelu. Za potpuni potop Bosne i Hercegovine zabijali su Alderweireld u 60. minuti nakon kornera te Lukaku fantastičnim pogotkom u 79. minuti za konačnih 4:0.

Kao i Belgija, dobar ulazak u kvalifikacije imaju i Grci za koje su kvalifikacije za Euro bile noćna mora. Sjećamo se traumatičnih utakmica, dramatičnih promjena izbornika i sramotnih poraza stoga je za Grke pravo osvježenje ući u kvalifikacije sa šest bodova.

Protiv Cipra glavninu posla odradili su u prvom poluvremenu kada su i postigli oba pogotka. Prvi je djelo Mitrogloua koji ove sezone igra u odličnoj formi, a na 2:0 povisio je Mantalos u 42. minuti.

Estonci rijetko pobjeđuju, a još rjeđe ovako visoko. Međutim protiv Gibraltara pobjeda se i očekivala te su zasluženo visoko slavili s 4:0 uz dva gola Kaita te po jedan Vassiljeva i Mosnikova.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!