Nogomet

VIDEO: Švicarci u 90. do pobjede u Budimpešti, Ronaldo napunio mrežu Andore

Mihaela Bradovski • petak, 07.10.2016.
VIDEO: Švicarci u 90. do pobjede u Budimpešti, Ronaldo napunio mrežu Andore
Foto: EPA

Švicarska je na vrhu skupine B nakon što je u Budimpešti upisala pobjedu protiv Mađarske. Neočekivani drugoplasirani su Farski Otoci...

Skupina B

Mađarska - Švicarska 2:3 (Szalai 53., 72. / Seferović 51., Rodriguez 67., Stocker 90.)
Latvija - Farski Otoci 0:2 (Nattesta 19., Edmundsson 70.)
Portugal - Andora 6:0 (Ronaldo 2., 4., 47., 68. Cancelo 44., Silva 86.)

1. Švicarska 6
2. Farski Otoci 4
3. Portugal 3
4. Latvija 3
5. Mađarska 1
6. Andora 0

Vrlo dobra utakmica u Budimpešti završena je pobjedom Švicarske koja je slavila s 3:2 i tako ostala na vrhu skupine sa stopostotnim učinkom. Švicarcima je tri boda donio Valentin Stocker pogotkom u 90. minuti susreta kada je već izgledalo da će bodovi biti podijeljeni.

U prvom poluvremenu pogodaka nije bilo, ali zato je u drugom bilo njih čak pet. Golijadu je otvorio u 51. minuti Haris Seferović nakon očajne reakcije mađarske obrane, ali dvije minute kasnije domaćin poravnava. Loptu odbijenu od stative dobro je pratio Adam Szalai koji be problema pogađa praznu mrežu.

U 67. minuti Švicarci ponovno dolaze do vodstva. Valon Behrami ubacio je u kazneni prostor gdje lopta dolazi do Ricarda Rodrigueza koji iz prve iz voleja zabija za 2:1.

I drugi put Švicarska se kratko zadržala u vodstvu. Još jednom je spretan u kaznenom prostoru bio Szalai koji prvi dolazi do lopte upućene od strane Stiebera i šalje ju u mrežu iz same blizine.

Švicarci nisu odustali i nastavili su tražiti pogodak za pobjedu. Do njega su došli u 90. minuti, još jednom mađarska obrana nije odradila dobar posao i do lopte je došao Stocker koji ostaje sam i lako zabija. Srećom po Švicarsku do kraja je ostalo premalo vremena da bi se Mađarska treći put vratila u susret.

Na drugom mjestu skupine nalaze se potpuno neočekivano Farski Otoci. Nakon što su u prvom kolu remizirali s Mađarskom, sada su u Rigi svladali Latviju s 2:0 i tako zajeli na drugo mjesto.

Sonni Ragnar Nattestad iz islandskog Fylkira i Joan Simun Edmundsson iz danskog Odensea pogodili su za tri boda autsajdera.

Portugal i Cristiano Ronaldo iživili su se na skromnoj Andori koja je dodatno hendikepirana završila susret s dva igrača manje na travnjaku.

Ronaldo je prvi put u karijeri postigao četiri pogotka za Portugal u jednoj utakmici, a ovdje je već nakon četiri minute na kontu imao - dva. Portugalu su upravo četiri minute trebale za vodstvo 2:0, a do poluvremena na 3:0 povisio je Cancelo lijepim golom iz mrtvog kuta.

U drugom dijelu Ronaldo je dodao još dva gola, jedan je postigao Andre Silva i Portugal je napravio Andori ono što je dan ranije Hrvatska napravila Kosovu.

Gosti su susret završili bez isključenih Rubija i Rebesa, a obojici je meta bio Ronaldo.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!