Nogomet

VIDEO: Njemačka nadigrala Češku, Lewandowski odveo Poljsku do pobjede

Mihaela Bradovski • nedjelja, 09.10.2016.
VIDEO: Njemačka nadigrala Češku, Lewandowski odveo Poljsku do pobjede
Foto: EPA

Odrađeni su svi susreti drugog kola u skupinama C, E i F, a jedini domaćin koji nije slavio je Škotska...

SKUPINA C

Njemačka - Češka 3:0 (Müller 13., 65., Kroos 49.)
Sjeverna Irska - San Marino 4:0 (Davis 26., Lafferty 79., 94., Ward 86.)

1. Njemačka 6
2. Azerbajdžan 6
3. Sjeverna Irska 4
4. Češka 1
5. Norveška 0
6. San Marino 0

Kratko je Azerbajdžan bio na vrhu skupine, samo do utakmice između Njemačke i Češke. Njemačka je glatko slavila 3:0 i vratila se na vrh skupine. Bila je to još jedna odlična utakmica za Thomasa Müllera koji je kao i u prvom kolu protiv Norveške, ponovno postigao dva pogotka i nalazi se na vrhu ljestvice strijelaca kvalifikacija u društvu Cristiana Ronalda i Roberta Lewandowskog.

Prvi pogodak postigao je već u 13. minuti kada ga je odlično proigrao najbolji njemački asistent Mesut Özil, a Müller je lakoćom zabio iz blizine.

Do kraja prvog poluvremena Njemačka je stvorila još niz prilika, ali Draxler, Müller, Götze i Kimmich nisu ih iskoristili i bilo je samo 1:0 na odmoru.

Odmah na početku drugog dijela domaćin ipak dolazi do drugog gola. Strijelac je bio Toni Kroos, po običaju udarcem izvan kaznenog prostora, a u 54. minuti Müller svojim drugim golom postavlja konačnih 3:0.

U završnici susreta Njemačka je mogla i do četvrtog gola, ali pokušaj Benedikta Höwedesa zaustavila je vratnica i ostalo je plus tri za Löwovu momčad.

Uvjerljiva je bila Sjeverna Irska koja je ugostila na Windsor Parku San Marino i svladala ga s 4:0. U zadnjih 15 minuta gosti su potpuno pali i primili tri pogotka s igračem manje te je domaćin popravio gol razliku.

U 26. minuti Steven Davis iz penala je doveo Irsku u vodstvo, a nakon što je Palazzi u 50. minuti zaradio drugi žuti karton, gosti su se nadali što manjem porazu. U završnici susreta Irci ipak golovima Kylea Laffertyja (dva) i Jamieja Warda, dolaze do visoke pobjede.

Skupina E

Poljska - Danska 3:2 (Lewandowski 20., 36., 48. / Glik 49.-ag, Poulsen 69.)

1. Rumunjska 4
2. Crna Gora 4
3. Poljska 4
4. Danska 3
5. Kazahstan 1
6. Armenija 0

Poljska se iskupila za neočekivani startni remi protiv Kazahstana pobjedom u susretu s Danskom 3:2. Odličan nastup Roberta Lewandowskog i hat-trick za samo 48 minuta, ali u nastavku su Danci smanjili na 3:2 i umjesto lagane pobjede, domaćin je strahovao do kraja susreta.

Lewandowski je svoj show započeo u 20. minuti kada je Grosicki sjajno ubacio za Lewandowskog koji bez problema zabija iz peterca. U 36. minuti dosuđen je kazneni udarac, Lewandowski zabija, a u 48. minuti bježi obrani gostiju i podiže na 3:0.

Odmah nakon tog pogotka, Danska dolazi do smanjenja i to na sretan način. Kamil Glik nespretno je prebacio vratara i poslao loptu u svoju mrežu.

20 minuta prije kraja Poulsen smanjuje na 3:2 i iako je bilo dovoljno vremena do kraja, Danska ipak nije uspjela doći do poravnanja.

Skupina F

Škotska - Litva 1:1 (McArthur 89. / Cernych 59.)
Slovenija - Slovačka 1:0 (Kronaveter 74.)

1. Engleska 6
2. Škotska 4
3. Slovenija 4
4. Litva 2
5. Slovačka 0
6. Malta 0

Škotska je u skupini F očekivala domaću pobjedu protiv Litve, ali nije uspjela slaviti na Hampden parku. Završilo je 1:1 u susretu u kojem je Škotska bila puno bolja, imala više prilika, ali realizacija je zakazala.

Od trenutka kada je Litva neočekivano povela u 59. minuti golom Cernycha, krenuo je pritisak Škota i sve do završnice nisu uspjeli doći do pogotka.

Međutim u 89. minuti ipak lopta odlazi iza leđa Šetkusa, strijelac je bio James McArthur koji je na početku drugog dijela zamijenio Darrena Fletchera.

I nakon drugog kola u skupini, Slovačka je na nula bodova. U Ljubljani je gostovala kod Slovenije koja je na kraju u tvrdoj utakmici slavila 1:0.

U završnici prvog dijela domaćin je imao veliku priliku, ali udarac Romana Bezjaka zaustavila je greda, ali zato u 74. minuti Slovenija dolazi do vodstva.

Rok Kronaveter natrčao je iz drugog plana i na dodavanje Iličića lijepo je pogodio za pobjedu svoje reprezentacije.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.10.2016. u 12:58
    Bayernovi napadači ubojiti ovaj vikend, samo Kroos može ovako plasirati i zabiti sa neki 18-20 m
    Obrisan korisnik