Nogomet

Perišić: "Ako ne pobijedimo Finsku, pobjeda protiv Kosova je beznačajna"

HINA • subota, 08.10.2016.
Perišić: "Ako ne pobijedimo Finsku, pobjeda protiv Kosova je beznačajna"
Foto: FaH

"Ako ne pobijedimo Finsku, pobjeda protiv Kosova neće značiti ništa", najavio je u Tampereu nedjeljni okršaj s Finskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018 nogometaš talijanskog Intera Ivan Perišić...

Po slavlju nad Kosovom u četvrtak (6-0), hrvatski su nogometni reprezentativci otputovali u Tampere na susret s Fincima u nedjelju, a Perišić će biti jedna od udarnih snaga Hrvatske: "Igrali smo stvarno dobro, zabili smo šest golova i idemo tako nastaviti. Ako ne pobijedimo Finsku, pobjeda protiv Kosova neće značiti ništa. Stoga smo svi koncentrirani. Meni je najbitnije da sam zdrav, u dobroj sam formi i nadam se tako igrati i dalje, a najvažnije je da Hrvatska pobjeđuje", sažeo je Ivan Perišić.

"Danas svi igraju nogomet i protiv svakoga moramo biti ozbiljni. Finci su remizirali s Kosovom, izgubili od Islanda tek u zadnjoj sekundi sumnjivim golom i sigurno imaju kvalitetu. Međutim, ukoliko budemo na razini kao protiv Kosova, nemamo se čega bojati. Najvažnije je ući maksimalno od prve minute. Nadam se da smo se dobro odmorili i jedini nam je cilj osvojiti tri boda", dodao je.

Može li Hrvatska opravdati svoju ulogu favorita u kvalifikacijskoj skupini i potom krenuti po upečatljiv rezultat na svjetskoj smotri? "Ne trebamo bježati od uloge favorita, ali treba se dokazati na terenu i ići utakmicu po utakmicu. Nadam se da će nas to dovesti do plasmana u Rusiju. Imali smo veliku šansu napraviti veliki rezultat na Europskom prvenstvu i nadam se da još nije kasno. Imamo stvarno dobru momčad na svim pozicijama i sve je moguće. Teško ćemo ponoviti 1998. godinu, ali uz faktor sreće, mislim da se može", zaključio je hrvatski reprezentativac.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu09.10.2016. u 13:02
    Da, malo cudan izraz ili floskula. Ali svi znamo sto je mislio...protiv ekipe kao Finske si kiks jednostavno ne smijemo dopustiti! Sretno nasima!
    vjesu
  • mostovoj09.10.2016. u 12:56
    Sad si i sam potvrdio sto sam rekao. To bi bio kiks i nista vise. Prolaz dalje ne bi bio ugrozen i utakmica s Kosovom nema nikakve veze s tim.
    mostovoj
  • Obrisan korisnik09.10.2016. u 12:01
    Rekao je realnu stvar, jer na malim utakmicama se ostvaruje ono za sto se boris a utakmice protiv ekipa kao Kosovo i Finska se moraju dobiti i nema se pravo na kiks .
    Obrisan korisnik
  • mostovoj09.10.2016. u 11:38
    Bas obrnuto, rekao je glupost. Pobjeda protiv Kosova ce i dalje vrijediti 3 boda i sanse za SP ce i dalje biti realne. Te floskule su vec postale naporne....
    mostovoj
  • Obrisan korisnik08.10.2016. u 21:42
    Pa ja jasna stvar,nisi otkrio toplu vodu s time što si rekao ako ne dobijemo Finsku nismo nikakva ekipa onda jer takve protivnike moraš dobivati ako želimo bez stresa otici na svjetsko prvenstvo.
    Obrisan korisnik