Nogomet

VIDEO: Prosinečki s Azerbajdžanom na vrhu skupine sa stopostotnim učinkom

Branimir Korać • subota, 08.10.2016.
VIDEO: Prosinečki s Azerbajdžanom na vrhu skupine sa stopostotnim učinkom
Foto: EPA

Subotnji program kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo razbijen je u dva termina, a u prvom terminu visoke pobjede upisali su Rumunjska i Crna Gora dok je Azerbajdžanom došao i do druge pobjede...

Armenija - Rumunjska 0:5

Armenija hendikepirana neigranjem Henriha Mhitarjana upisala je težak domaći poraz protiv Rumunjske. Armencima je to drugi poraz u dva susreta dok je Rumunjska nakon domaćeg remija s Crnom Gorom stigla do prve pobjede.

Skupina E

1. Rumunjska 4
2. Crna Gora 4
3. Danska 3
4. Poljska 1
5. Kazahstan 1
6. Armenija 0

Sve je bilo riješeno vrlo brzo. Već u trećoj minuti Gor Malakjan igra rukom u svojih 16 metara, sudac Bezborodov pokazuje mu crveni karton i na 11 metara za Rumunje. Penal je iskoristio Stancu i Rumunjska je već u prvih pet minuta imala vodstvo.

Još veći hendikep od tog ranog zaostatka bio je brojčani minus. S igračem manje cijelu utakmicu domaćin se nije mogao nositi s Rumunjskom koja je iskoristila taj rani šok i golovima Pope, Marina i Stanciua već nakon pola sata vodila je 4:0.

U drugom dijelu Chipciu je postavio konačnih 5:0 nakon čega je Rumunjska mirno dovršila posao i stigla do nove pobjede.

Crna Gora - Kazahstan 5:0

I Crnogorci su bili vrlo raspoloženi prema naprijed, oni su u Podgorici svladali Kazahstan s visokih 5:0, ali za razliku od Rumunjske, četiri gola postigli su u drugom poluvremenu.

Od HNL-ovaca nastupio je Marko Vešović, igrač Rijeke, koji je odigrao svih 90 minuta i upisao asistenciju Fatosu Beqiraju za četvrti pogodak.

Vodstvo Crnoj Gori donio je Tomašević u 24. minuti i s tih 1:0 otišlo se na odmor. U nastavku susreta mreža Stasa Pokatilova napunjena je do vrha, zabijali su Vukčević, Jovetić, Beqiraj i Savić koji su postavili konačnih 5:0.

Kazahstan je tako ostao na onom jednom osvojenom bodu i to u susretu protiv Poljske na startu kvalifikacija dok je Crna Gora uz bok Rumunjskoj s istim brojem golova i gol razlikom.

Azerbajdžan - Norveška 1:0

Robert Prosinečki s Azerbajdžanom nalazi se na vrhu ljestvice skupine C sa stopostotnim učinkom. Nakon pobjede u prvom kolu protiv San Marina, Azerbajdžan je svladao i Norvešku i na najbolji način otvorio kvalifikacije.

Skupina C

1. Azerbajdžan 6
2. Njemačka 3
3. Sjeverna Irska 1
4. Češka 1
5. San Marino 0
6. Norveška 0

U Azerbajdžanu imaju visoka očekivanja i nadaju se da bi Prosinečki mogao napraviti iskorak i približiti ih plasmanu na veliko natjecanje, posebno Europsko prvenstvo 2020. godine kada će i Baku biti jedan od domaćina.

Protiv Norvežana odluka je pala vrlo rano, već u 11. minuti domaćin je stigao do pogotka preko Maksima Medvedeva i tu prednost držao je do samog kraja.

U nastavku susreta Norveška je prijetila i imala je više pokušaja na gol, međutim nije došla do pogotka i Azerbajdžan dolazi do velika tri boda.

Engleska - Malta 2:0

Afera koja je potresla engleski nogomet dovela je do smjene izbornika pa je tako Sama Allardycea zamijenio Gareth Southgate koji je krenuo pobjedom.

Skupina F

1. Engleska 6
2. Škotska 3
3. Slovenija 1
4. Litva 1
5. Slovačka 0
6. Malta 0

Prvi ispit bila je Malta i Engleska je očekivano slavila s 2:0. Nije sve bilo baš idealno, realizacija nije bila na najvišoj razini, a već u 18. minuti Southgate je morao povući i prvu izmjenu kada je s travnjaka povukao Ryana Bertranda zbog ozljede, a zamijenio ga je Danny Rose. Riječ je o ozljedi tetive zbog koje je nakon susreta poziv za priključenje reprezentaciji poslan za Kierana Gibbsa.

Nedugo nakon izlaska Bertranda, Engleska je povela. U 29. minuti Daniel Sturridge lijepim udarcem glavom s 12-13 metara poslao je loptu u mrežu.

Prije odlaska na odmor Dele Alli postigao je i drugi pogodak te su domaćini na odmoru imali ugodnijih 2:0. U drugom dijelu Engleska je imala dovoljno prilika za povećanje prednosti, no ostalo je tih 2:0.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!