Košarka

VIDEO: Slaba šuterska večer Šarića protiv prvaka

Dario Dodić • nedjelja, 09.10.2016.
VIDEO: Slaba šuterska večer Šarića protiv prvaka
Foto: FaH

Sinoć su odigrane četiri predsezonske NBA utakmice u kojima su nastupila dvojica hrvatskih košarkaša. Dario Šarić nije se proslavio protiv Cleveland Cavaliersa, dok je Bojan Bogdanović upisao tek tri poena protiv New York Knicksa...

Dario Šarić dobio je priliku u početnoj petorci Philadelphia 76ersa protiv aktualnih prvaka Cleveland Cavaliersa. Prvaci su slavili 108:105, a Dario se nije baš proslavio. Odigrao je 18 minuta i ubacio tek četiri poena, uz šut 1-7 iz igre. Pridodao je tri defanzivna skoka i dvije asistencije.

Jordan McRae iskoristio je veliku minutažu u dresu Cavsa te je upisao 20 koševa uz pet skokova i četiri asistencije. LeBron James igrao je samo 17 minuta i za to vrijeme postigao 15 koševa i pridodao četiri skoka, dvije asistencije i dvije ukradene lopte, a sličnu je statistiku imao i Kyrie Irving (15 koševa, dva skoka, tri asistencije, jedna ukradena lopta), koji je potezom iz videa poželio dobrodošlicu Šariću.

76erse je s 19 ubačaja i šest skokova predvodio Richaun Holmes, 15 poena pridodao je Sergio Rodriguez.

U gradskom okršaju New York Knicksi s uvjerljivih su 116:98 svladali Brooklyn Netse. Bojan Bogdanović igrao je 12 minuta i uz šut 1-4 iz igre upisao tek tri poena, dva skoka i asistenciju. Knicksi su bratski podijelili zasluge za pobjedu, Carmelo Anthony postigao je 16 koševa, Randle 14, Porzingis, Hernangomez i Ndour po 12, a Vujačić 11.

Niti jedan igrač iz prve petorke Netsa nije upisao dvoznamenkasti učinak, najbolji kod Brooklyna bio je Anthony Bennett s 15 ubačaja te Sean Kilpatrick s 13 poena.

U drugim susretima Chicago Bullsi slavili su 121:105 protiv Indiana Pacersa. Za pobjedničku momčad odličan je bio Dwyane Wade (22 koša, osam asistencija), a s 20 koševa pridružio mu se Taj Gibson. Kod Pacersa je najbolji bio Jeff Teague s 21 poenom.

Boston Celticsi nadigrali su Charlotte Hornetse sa 104:86 predvođeni Jordanom Mickeyjem (16 poena, šest skokova, dvije asistencije) i Tylerom Zellerom (14 poena, tri skoka, tri asistencije). Kod Hornetsa treba istaknuti 13 poena i sedam skokova Christiana Wooda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!