Kvalifikacije za SP 2018., skupina I, 3. kolo, 09.10.2016, 18:00 h, Tampere
Suci: Ruddy Buquet, Frédéric Cano, Guillaume Debart (Francuska)
Finska
Finska
0:1(0:1) Hrvatska
Mario Mandžukić 18'
Hrvatska

VIDEO: U Tampereu teže nego u Skadru, ali Hrvatska uzima tri boda

Mihaela Bradovski • nedjelja, 09.10.2016.
VIDEO: U Tampereu teže nego u Skadru, ali Hrvatska uzima tri boda
Foto: EPA

Cilj u ovom kvalifikacijskom terminu bio je uzeti svih šest bodova s gostovanja u Skadru i Tampereu i on je ispunjen. Hrvatska je nakon Kosova svladala i Finsku s kojom je ipak išlo dosta teže nego što je to bilo u Skadru...

Finska
Finska
Hrvatska
1
Lukas Hradecky
2
Pauklus Arajuuri
3
Niklas Moisander
4
Sauli Väisänen
(do 87')
5
Juhani Ojala
6
Alexander Ring
(do 67')
10
Teemu Pukki
13
Kari Arkivuo
(do 46')
17
Robin Lod
19
Janne Saksela
22
Jukka Raitala
Pričuvni igrači
 
Rasmus Schüller
46'
14
Thomas Lam
67'
7
Roope Riski
87'
Trener
Hans Backe
Pričuvni igrači
Trener
Ante Čačić

Nakon pobjede u Skadru protiv Kosova, Hrvatsku je čekalo još jedno gostovanje na kojem su se tražila isključivo tri boda. U Tampereu ju je ugostila Finska koja je tijekom susreta ipak više vodila brigu o svojem nego o protivničkom golu.

Od početka susreta domaćin se postavio dosta čvrsto i Hrvatska nije tako lako dolazila do prilika kao protiv Kosova. Bilo je nekoliko pokušaja ubačaja Mandžukića pa dobar prodor Vrsaljka, ali nije bilo dobre reakcije u završnici te je finska obrana otklanjala opasnost.

U 18. minuti Hrvatska je ipak povela. Vrsaljko je odlično ubacio u kazneni prostor gdje je Kramarić bio dobro postavljen i prebacio vratara Hradeckog, u sredini je natrčao Mandžukić i neposredno prije gol linije poslao je loptu u mrežu za hrvatsko vodstvo.

Bilo je to praktički sve što smo vidjeli u prvom dijelu, vrijedi istaknuti još eventualno jedan pokušaj bijega Mandžukića, ali Hradecky je odlično reagirao i došao do lopte korak prije Juventusovog napadača.

Odmah na startu drugog dijela Hrvatska je došla do dobre prilike, ali nije ju iskoristila. Mandžukić je još jednom bio u netipičnoj situaciji kada ubacuje s boka, lopta je išla na Brozovića ispred kojeg finska obrana u posljednji trenutak izbija u korner.

Nije se dugo čekalo na otvaranje Finaca koji nisu imali što čekati i morali su krenuti po poravnanje. Nekih pravih i kvalitetnih akcija s njihove strane nije bilo, većina pokušaja svodila se na ubačaje u kazneni prostor i što zbog ponešto nespretnih reakcija obrane, a što zbog odbijanja lopte, izgledalo je opasno, ali u biti Subašić je morao vrlo rijetko intervenirati.

U 75. minuti velika prilika za rješavanje pitanja pobjednika. Perišić se sjurio desnom stranom, okrenuo čuvara i ušao u kazneni prostor, pucao je prizemno u bliži kut, ali pogodio je vratnicu.

Iako je vodila, Hrvatska je i u završnici imala bolje prilike pa je tako na ulasku u zadnjih deset minuta opasno zaprijetio Duje Čop koji je pucao s ruba kaznenog prostora, ali Hradecky brani, četiri minute kasnije Čop je opalio i s više od 20 metara, ponovno je Hradecky imao probleme, ali Hrvatska ne dolazi do pogotka.

U 89. minuti Finci su posljednji put zaprijetili, pritisnuli i stihijski pokušali doći do poravnanja, ali iako je lopta šetala kaznenim prostorom, pravog udarca prema Subašiću nije bilo i ostalo je tih 1:0.

Hrvatska je nakon startnih 1:1 s Turcima u Zagrebu, uzela puni plijen na gostovanju i može biti zadovoljna odrađenim poslom u ova dva kola, posebno jer je igrala bez nekolicine ključnin igrača.

Kvalifikacije za SP 2018., skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Finska0:1Hrvatska
Ukrajina3:0Kosovo
Island2:0Turska
1Island 1016:7+922
2Hrvatska 1015:4+1120
3Ukrajina 1013:9+417
4Turska 1014:13+115
5Finska 109:13-49
6Kosovo 103:24-211

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • njanjo10.10.2016. u 13:00
    Strinić je bolji od Pivarića i jedini je problem što ne igra u klubu, da bar igra u nekom slabijem klubu redovito imali bi pristojnog lijevog beka. Ali sam danas pročitao izjavu Roberta Jarnija (ako se dobro sjećam da je to on izjavio) da nije problem što nemamo kvalitetnog beka, nego je problem... [više na forumu]
    njanjo
  • Obrisan korisnik10.10.2016. u 10:41
    Zanima me mišljenje dežurnih pljuvača po Striniću što kažu na igru Pivarića. Po meni je to krasan igrač. Privlači sve naše igrače. Čim lopta protivnika krene po njegovoj strani, on kao magnet privuče Perišića/Brozovića, Vidu, Kovačića, čak u jednom trenutku i Mandžukića. Čovjek magnet. Inače... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • vjesu09.10.2016. u 21:38
    Ne znam kako bi velike nacije kao Njemacka, Spanjolska, Engleska,...prebolile povrede toliko bitnih igraca a kamoli mi. U ovakvim se utakmicama pisu samo tri boda. Cestitam nasim mladicima koji su odradili veliki posao s ovim pobjedama i doveli nas u dobru situaciju za daljne natjecanje. Zivjeli!
    vjesu
  • Obrisan korisnik09.10.2016. u 20:19
    One drame na kraju nam nisu trebale, ali dobro, najbitnije j uzeti bodove. Sada mirno čekamo Island.
    Obrisan korisnik
  • Shime sa planine09.10.2016. u 19:55
    GROOZNA utakmica. Cacic je naucio trenerski zanat od Miljanica!
    Shime sa planine