Nogomet

VIDEO: Immobile donio preokret Talijanima u Skoplju, Srbija i Španjolska na vrhu skupina

Mihaela Bradovski • nedjelja, 09.10.2016.
VIDEO: Immobile donio preokret Talijanima u Skoplju, Srbija i Španjolska na vrhu skupina
Foto: EPA

Okončani su i preostali susreti trećeg kola u skupinama D, G i I, najneizvjesnije bilo je u Skoplju gdje je Italija do pobjede došla golom u 92. minuti...

Skupina D

Srbija - Austrija 3:2 (Mitrović 6., 23., Tadić 74. / Sabitzer 15., Janko 62.)
Moldavija - Irska 1:3 (Bugaev 45. / Long 2., McClean 69., 76.)

1. Srbija 7
2. Irska 7
3. Wales 5
4. Austrija 4
5. Gruzija 1
6. Moldavija 0

U odličnoj utakmici u Beogradu Srbija je svladala Austriju 3:2 i tako preuzela vrh skupine. Srbija je tako slavila u oba susreta ovog tjedna dok je Austrija oba puta ostala bez pobjede što mijenja situaciju u skupini.

Već u šestoj minuti domaćin je poveo iskoristivši pogrešku u austrijskoj obrani. Tadić je došao do lopte, odlično je proigrao Mitrovića koji rutinski zabija za vodstvo. Deset minuta kasnije Austrija se vraća i to zahvaljujući pogrešci u domaćoj obrani. Lopta je u 16 metara došla do Sabitzera koji kažnjava Srbiju i zabija za 1:1.

No kratko je trajalo slavlje Austrijanaca, već u 23. minuti Srbija ponovno vodi. Sjajni Tadić još jednom bio je u ulozi asistenta, odlično je ubacio za Mitrovića koji ovaj put glavom zabija i vraća prednost na domaću stranu.

Nastavilo se igrati otvoreno s obje strane, bilo je prilika za pogotke, ali do kraja prvog dijela ostalo je tih 2:1. U drugom poluvremenu Austrija je krenula po poravnanje, a blizu gola bio je Marko Arnautović u 55. minuti kada je dobro pucao, ali pogodio vratnicu. Sedam minuta kasnije Austrija ipak poravnava nakon konfuzne akcije i nove pogreške domaće obrane, ovaj put kaznio je to Marc Janko.

15 minuta prije kraja domaćin po treći put dolazi do prednosti. Tadić je ovaj put postigao pogodak nakon što ga je proigrao Kolarov, a lopta mu u prvi mah pobjegla, ali veznjak Srbije nije ju izgubio, dobro se snašao i donio pobjedu Srbiji.

Irska je gostovala u Kišinjevu i svladala Moldaviju s 3:1. I očekivala se pobjeda Iraca koji su je i zaslužili boljom igrom u ovom susretu i većim brojem prilika. Domaćin je tako i nakon tri odigrana kola bez osvojenog boda, a ovdje je pao u zadnjih 20 minuta.

Već u drugoj minuti Shane Long doveo je goste u vodstvo, ali u završnici prvog dijela Moldavija se vratila pogotkom Bugaeva za 1:1.

Čovjek odluke ipak je bio James McClean koji je u 69. i 76. minuti pogađao za konačnih 3:1 Republike Irske i bodovno izjednačavanje sa Srbijom na vrhu skupine.

Skupina G

Albanija - Španjolska 0:2 (Costa 55., Nolito 63.)
Makedonija - Italija 2:3 (Nestorovski (57., Hasani 59. / Belotti 24., Immobile 75., 92.)

1. Španjolska 7
2. Italija 7
3. Albanija 6
4. Izrael 6
5. Makedonija 0
6. Lihtenštajn 0

Španjolska je potpuno zasluženo stigla do pobjede protiv Albanije koju je u Skadru svladala s 2:0. Apsolutna dominacija Španjolaca koji su bili bolji svih 90 minuta, domaćin je teško dolazio do lopte, a kamoli prilika i drugačije nije moglo završiti.

U prvom poluvremenu Španjolci su propustili nekoliko dobrih prilika, a otvorilo se u drugom dijelu. Prvo je u 55. minuti Diego Costa pogodio praznu mrežu na dodavanje Davida Silve, a onda je u 63. minuti Nolito pogodio nakon odlične solo akcije.

Albanija nije niti jednom zaprijetila i Španjolska je rutinski zadržala prednost i stigla do zaslužena tri boda s kojima je na vrhu skupine.

Makedonija je i u trećem susretu u skupini poražena s golom razlike i ostaje na nula bodova. Protiv Italije imala je veliku priliku, u 92. minuti još uvijek je imala bod u džepu, ali gosti ipak slave.

Italija je stigla do vodstva u 24. minuti golom Belottija koji je nakon ubačaja iz kornera ostao sam i lijepo iz prve pogodio domaću mrežu.

Tih 1:0 na semaforu je stajalo sve do 57. minute kada Makedonci ulaze u svoje najbolje razdoblje. Prvo u toj minuti Ilija Nestorovski lijepo zaključuje kontranapad i zabija za 1:1 da bi dvije minute kasnije Hasani udarcem s ruba 16 metara donio prednost domaćinu.

U zadnjih 15 minuta ipak se probudio Ciro Immobile koji postiže dva pogotka i donosi pobjedu Italiji. U 75. i 92. minuti zabijao je na asistenciju Candreve čime Italija drži korak sa Španjolskom.

Skupina I

Island - Turska 2:0 (Toprak 42.-ag, Finnbogason 44)

Island je uz bok Hrvatskoj u skupini I i obje reprezentacije imaju po sedam bodova. U trećem kolu Islanđani su ugostili Tursku koju su svladali s 2:0.

Presudila je završnica prvog poluvremena kada je prvo Omer Toprak skrenuo loptu u svoju mrežu nakon ubačaja Bjarnasona, a dvije minute kasnije konačnih 2:0 postavio je Finnbogason.

U sljedećem kolu u Zagrebu se sastaju upravo Hrvatska i Island i to 12. studenog.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.10.2016. u 12:52
    kako su nama ovi turci uzeli dva boda
    Obrisan korisnik