Nogomet

VIDEO: Ukrajina nadigrala Kosovo, Walesu samo bod protiv Gruzije

Branimir Korać • nedjelja, 09.10.2016.
VIDEO: Ukrajina nadigrala Kosovo, Walesu samo bod protiv Gruzije
Foto: EPA

Velšani su razočarali u Cardiffu protiv Gruzije dok su Izrael i Ukrajina kao domaćini upisali očekivane pobjede u svojim kvalifikacijskim skupinama...

Izrael - Lihtenštajn 2:1

Izrael je stigao do druge pobjede i ostavio skromni Lihtenštajn na dnu skupine. U prošlom kolu Izraelci su slavili u Skoplju protiv Makedonije, a sada su bili bolji i od Lihtenštajna i tako s maksimalnih šest bodova završili ovu reprezentativnu akciju.

Domaćin je u Jeruzalemu zasluženo slavio, postigao je već u prvih 15 minuta oba pogotka, a mogao je kasnije i znatno uvjerljivije slaviti. No, dosta toga promašili su izraelski napadači i Lihtenštajn je u konačnici upisao prihvatljiv poraz.

Napadač Brightona Tomer Hemed postigao je oba pogotka, prvi u trećoj minuti, a drugi u 16. te su gosti rano ušli u minus. Na početku drugog dijela Maximilian Goppel smanjio je zaostatak na konačnih 2:1 i do kraja susreta promjena više nije bilo.

Izrael je bio bliže trećem nego Lihtenštajn drugom golu, no i ovako domaćin će biti zadovoljan jer je cilj ispunjen.

Ukrajina - Kosovo 3:0

Nakon visokog poraza od Hrvatske u Skadru, Kosovo je i drugi put poraženo, ovaj put u gostima u Krakowu protiv Ukrajine. Ukrajinci su slavili s 3:0, a Kosovo je palo u završnici susreta kada je primilo dva pogotka.

Do vodstva je Ukrajina došla nakon pola sata igre dosta sretno. Kravec je pucao iskosa, Amir Rrahmani je pokušao blokirati njegov udarac, ali samo je skrenuo loptu dovoljno da prevari Samira Ujkanija i završi u mreži.

Tek u zadnjih deset minuta Ukrajina je u potpunosti riješila pitanje pobjednika. Prvo je u 81. minuti Jarmolenko zabio drugi pogodak, a onda je Ruslan Rotan u 86. majstorskim potezom sa 16 metara pogodio gornji kut i zaključio susret.

Wales - Gruzija 1:1

Velšani su upisali i drugi remi u samo tri dana, ovaj put kiksali su na svom terenu protiv Gruzije. I dok je neodlučeno s Austrijom u Beču dobar rezultat, samo 1:1 u Cardiffu s Gruzijom ne može ih zadovoljiti.

U desetoj minuti Wales je poveo nakon što je Ledley ubacio iz kornera, a Gareth Bale bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu.

Međutim isto toliko vremena trebalo je Gruzijcima u drugom poluvremenu da dođu do boda. Velika pogreška velške obrane, Kazaišvili je ubacio u kazneni prostor, nitko nije pratio Okriašvilija koji ostaje sam i glavom zabija za poravnanje.

Gruziji je ovo tek prvi bod dok je Wales osvojio pet od ukupno mogućih devet bodova.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.10.2016. u 12:53
    bravo za ukrajince, nadam se da mogu do drugog mjesta
    Obrisan korisnik