Nogomet

VIDEO: Pogba sjajnim pogotkom donio pobjedu Francuzima u Amsterdamu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 10.10.2016.
VIDEO: Pogba sjajnim pogotkom donio pobjedu Francuzima u Amsterdamu
Foto: EPA

Najzanimljiviji dvoboj dana odigran je u Amsterdamu gdje je Francuska u zvučnom susretu svladala Nizozemsku s 1:0 i dijeli vrh ljestvice sa Švedskom...

SKUPINA A

Švedska - Bugarska 3:0 (Toivonen 39., Hiljemark 45., Nilsson-Lindelof 58.)
Nizozemska - Francuska 0:1 (Pogba 30.)
Bjelorusija - Luksemburg 1:1 (Savicki 80. / Joachim 85.)

1. Švedska 7
2. Francuska 7
3. Nizozemska 4
4. Bugarska 3
5. Bjelorusija 2
6. Luksemburg 1

U zanimljivoj skupini A Švedska je upisala pobjedu protiv Bugarske 3:0 i tako došla na vrh skupine. Bugari koje je u kvalifikacije uveo Ivajlo Petev, ali otišao nakon poziva iz Dinama, izgledaju dosta loše, nemaju kvalitete i teško će napraviti nešto više u ovoj snažnoj skupini.

Švedska je slavila s 3:0, a već u završnici prvog poluvremena nakon velikog pritiska i niza propuštenih prilika, stigla je do dva pogotka.

U 39. minuti nakon velike gužve u kaznenom prostoru, domaćin je stigao do vodstva, najbolje se snašao Ola Toivonen koji je zabio za 1:0. U završnici prvog dijela ponovno puno švedskih igrača u završnici, a ubačaj Kraftha u mrežu je pospremio Hiljemark.

Ništa se nije promijenilo niti u drugom poluvremenu gdje su domaćini tražili treći pogodak s kojim bi potpuno ubili utakmicu, do njega su došli u 58. minuti nakon još jedne loše reakcije bugarske obrane. Sam pred golom ostao je Nilsson-Lindelof koji zabija za konačnih 3:0.

Utakmica dana odigrana je u Amsterdamu gdje su se susreli Nizozemska i Francuska, a Francuzi su slavili s 1:0. Dobru utakmicu odlučio je sjajan pogodak Paula Pogbe koji je nakon pola sata igre opalio s 25 metara i pogodio mrežu za konačnih 1:0.

Vrlo rano s travnjaka je morao junak Nizozemaca iz susreta protiv Bjelorusije, Quincy Promes, zamijenio ga je već u 16. minuti Memphis Depay.

15 minuta kasnije Nizozemska je ušla u minus nakon tog sjajnog udarca Pogbe, Stekelenburg je bio na lopti, ali udarac je bio prejak i nije ga mogao zaustaviti.

U završnici prvog dijela Nizozemci su skočili na suca Skominu nakon što je lopta u kaznenom prostoru pogodila u ruku Laurenta Koscielnog, sudac nije ništa dosudio s čime se domaćini nisu tako lako pomirili.

Najbolje prilike za povratak u utakmicu Nizozemska je imala na početku i na kraju drugog poluvremena. Prvo je pokušaj Janssena na startu drugog dijela bio neprecizan, a zatim je na kraju Lloris sjajno obranio udarac Depayja i ostalo je 1:0 što je prvi poraz Nizozemaca u ovim kvalifikacijama.

Bjelorusi su potpuno podbacili protiv Luksemburga, odigrali su 1:1 u susretu u kojem su cijelo drugo poluvrijeme imali igrača više. Teškom mukom došli su do vodstva golom Savickog u 80. minuti, ali pet minuta kasnije Joachim iz rijetkog izleta prema domaćem golu postavlja konačnih 1:1.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Duje7711.10.2016. u 14:06
    Ne vidim nikakav sjaj u tom golu, Pogba bi u maniri kikinha trebao čestitati Stekelenburgu na očajnoj intervenciji koja je francuzima donijela tri boda.
    Duje77
  • qvestor11.10.2016. u 11:03
    Jučer je Nizozemska bila dobra i oštećeni su za penal ali po meni to je reprezentacija koja je najviše pala, nakon Van Persiea, Robbena, i Sneijdera koji su na zalazu nisu proizveli niti jednog vrhunskog igrača i to se lijepo vidi na rezultatima reprezentacije na prošli euro nisu se ni... [više na forumu]
    qvestor