Nogomet

VIDEO: Andre Silva do hat-tricka za 37 minuta u visokoj pobjedi Portugala

Petar Jenjić • ponedjeljak, 10.10.2016.
VIDEO: Andre Silva do hat-tricka za 37 minuta u visokoj pobjedi Portugala
Foto: EPA

Odigrane su utakmice trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u skupini B, a nikakvih iznenađenja nije bilo. Vrijedi izdvojiti hat-trick Andrea Silve u 6:0 pobjedi Portugala nad Farskim Otocima te prvi pogodak Andore u ovim kvalifikacijama...

Stopostotni je učinak u kvalifikacijama za predstojeće Svjetsko prvenstvo zadržala reprezentacija Švicarske, koja je do pobjede došla na gostovanju kod Andore. Dva su pogotka u mreži Andoraca bila sasvim dovoljna.

U vodstvo ih je doveo Fabian Shar u 19. minuti iz kaznenog udarca, a pobjedu je 13 minuta prije kraja utakmice potvrdio Admir Mehmedi. Domaćini su došli i do počasnog pogotka, a ujedno i prvog u ovim kvalifikacijama. Strijelac je bio Alexandre Martinez u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Nakon poraza od Švicarske u prvom kolu, pred nogometašima su Portugala bile dvije najlakše utakmice, one protiv Andore i Farskih Otoka. Nakon visokih 6:0 protiv Andoraca, Portugalci su bez većih problema slavili na Farskim Otocima.

Cristiano Ronaldo bio je raspoložen protiv Andore, a večeras je njegovu golgetersku ulogu preuzeo Andre Silva koji je u razmaku od 12. do 37. minute postigao hat-trick.

Do kraja se susreta i Ronaldo upisao u strijelce. Napadač madridskog Reala postigao je pogodak u 65. minuti, a do kraja su susreta gosti postigli još dva zgoditka, oba u sudačkoj nadoknadi. Strijelci su bili Joao Moutinho i Joao Cancelo.

Razočaravajući remi protiv Farskih Otoka i poraz od Švicarske gurnuli su Mađarsku u vrlo nezgodnu situaciju pa je pobjeda na gostovanju kod Latvije bila imperativ.

Gosti su postigli po pogodak u svakom poluvremenu. U vodstvo ih je doveo Adam Gyurcso u desetoj minuti, a pobjedu je potvrdio Adam Szalai u 77. minuti utakmice na dodavanje Balasza Dzsudzsaka.

Kvalifikacije za SP, treće kolo:
Andora – Švicarska 1:2
Farski Otoci – Portugal 0:6
Latvija – Mađarska 0:2

Tablica:
1. Švicarska 9
2. Portugal 6
3. Mađarska 4
4. Farski Otoci 4
5. Latvija 3
6. Andora 0

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!