Nogomet

VIDEO: Belgija napunila mrežu i Gibraltara, Benteke postavio novi rekord

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.10.2016.
VIDEO: Belgija napunila mrežu i Gibraltara, Benteke postavio novi rekord
Foto: EPA

Odrađena su i tri susreta skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a do pobjeda su došli kako se i očekivalo Belgija, BiH i Grčka...

Gibraltar - Belgija 0:6

Belgija nastavlja s odličnim igrama u kvalifikacijama gdje je upisala i treću pobjedu, ponovno uvjerljivu i na vrhu je skupine s gol razlikom čak 13:0. Gibraltar je očekivano teško stradao, Belgijci su slavili sa 6:0.

Skupina H

1. Belgija 9
2. Grčka 9
3. BiH 6
4. Estonija 3
5. Cipar 0
6. Gibraltar 0

Christian Benteke trebao je samo sedam sekundi za vodeći pogodak čime je postigao najbrži gol u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u povijesti te najbrži gol Belgije ikada. Nakon tog pogotka, sve je bilo lako za Martinezovu momčad koja se poigrala sa slabašnim protivnikom.

Do kraja prvog poluvremena Benteke je asistirao Witselu i zatim postigao i treći pogodak za visokih 3:0 na odmoru.

U nastavku susreta Benteke je kompletirao hat-trick, a među strijelcima pridružili su mu se Mertens i Hazard za konačnih 6:0.

Estonija - Grčka 0:2

Nakon što su se pošteno osramotili u prošlom kvalifikacijskom ciklusu, Grci su u novi ušli puno bolje i nakon tri kola imaju tri pobjede. Treća je upisana u gostima kod Estonije s 2:0.

Puno je Grcima značio gol Torosidisa već u drugoj minuti, posebno jer je Skibbe zbog ozljeda već u prvih 20 minuta morao povući dvije izmjene. Međutim, to se na kraju nije osjetilo na rezultatu i Grci su sačuvali prednost.

U nastavku susreta, nakon 15 minuta igre točku na i stavio je Stafylidis nakon čega više nije bilo promjena rezultata i domaćin nije uspio doći do poravnanja.

BiH - Cipar 2:0

Ciprani praktički ugurani na svoju polovicu svih 90 minuta, nisu imali šanse protiv BiH. Domaćin je dugo probijao bunker gostiju, ali u zadnjih 20 minuta ipak je otišao do pobjede.

Već u prvom poluvremenu domaćin je trebao doći do prednosti, ali nije uspio svladati gostujućeg vratara, ali u drugom dijelu ipak se otvorilo.

U 70. minuti Alexandrou grubo griješi, u svojem kaznenom prostoru doslovno poklanja loptu Miralemu Pjaniću koji je odlično vidio Edina Džeku, a ovaj rutinski zabija za vodstvo.

Točku na i stavio je Džeko novim pogotkom u 80. minuti, ponovno je asistirao Pjanić, a napadač Rome glavom iz blizine podignuo je na 2:0.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!