Nogomet

VIDEO: Hart spašavao Englesku u Sloveniji, Slovaci razmontirali Škote

Dario Dodić • utorak, 11.10.2016.
VIDEO: Hart spašavao Englesku u Sloveniji, Slovaci razmontirali Škote
Foto: EPA

Zanimljivo je bilo u utakmicama trećeg kola skupine F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine - Englezi su zahvaljujući vrataru Hartu izvukli bod u Sloveniji, Litva je pobjedom nad Maltom došla na drugo mjesto dok su Slovaci uvjerljivo slavili protiv slabe Škotske i tako došli do prvih bodova u skupini...

Skupina F

Slovenija - Engleska 0:0
Slovačka - Škotska 3:0 (Mak 18., 56., Nemec 68.)
Litva - Malta 2:0 (Černych 76., Novikovas 84 (11m))

1. Engleska 7
2. Litva 5
3. Slovenija 5
4. Škotska 4
5. Slovačka 3
6. Malta 0

Engleska je na gostovanju u Sloveniji uzela bod nakon mršavih 0:0, a najgore od svega po Engleze je što mogu biti presretni osvojenim bodom. Izabranici privremenog izbornika Garetha Southgatea prvi put u posljednjih 15 kvalifikacijskih utakmica nisu došli do pobjede. Šokantan je to podatak svima koji su gledali večerašnju utakmicu jer su mogli vidjeti vrlo slabu Englesku, koju je od poraza spasio samo raspoloženi vratar Joe Hart. Stoga ne čudi da se Englezi u svom stilu pitaju čime hrane Harta u Torinu, dok je ipak hit večeri reakcija ljubitelja nogometa sa San Marina, koji večeras slave jer su postigli više golova nego Engleska.

Tek na samom početku Englezi su djelovali opasno. Prijetili su preko Sturridgea u drugoj minuti, ali bez prave opasnosti za Oblaka jer je engleski napadač bio neprecizan. Nakon toga kreće opsada engleskog gola. Pokušavali su dominantni Slovenci u prvom dijelu doći do vodstva preko Bezjaka, čiji je udarac obranio Hart i Kurtiča, čiji je sjajan pokušaj zaustavila vratnica.

Drugi dio nije donio promjene u igri, prijetili su Slovenci, skidao je Hart. U 73. minuti u igru je ušao i po novom omraženi Wayne Rooney, nije unio nikakvu promjenu, ni pozitivnu ni negativnu, ali vjerojatno ga donekle tješi činjenica da njegova reprezentacija i bez njega izgleda vrlo loše. Da Oblak ne bude u potpunosti nezaposlen pobrinuli su se Cahill i Sturridge u posljednjih 15-ak minuta dvoboja, ali bez učinka. Na kraju Englezi slave Harta, a Slovenci žale za propuštenom prilikom, tri boda bi im sjajno došla, pogotovo nakon katastrofe Škotske u Slovačkoj.

Slovačka je u Trnavi ugostila Škotsku i počastila ih punom mrežom. Slavili su Slovaci zasluženo 3:0 te tako osvojili prve bodove u skupini F, dok je ovo bio prvi poraz za Škote. Žalit će Škotska za prilikama Fletchera i Snodgrassa, ali imat će i štogod zamjeriti sucima jer tražili su prekršaj u akciji koja je prethodila prvom golu Slovačke postignutom u 18. minuti. Nakon bodychecka u obrani Slovaci su povukli brzu kontru, prvi udarac obranio je vratar Marshall, ali odbijenu loptu lijepim volejem u mrežu posprema Mak.

Škotska obrana nije komplicirala posao Slovacima, sjajni Mak zadavao im je glavobolje, upravo je on povećao na 2:0 u 56. minuti. Holubek je prošao po lijevoj strani, gurnuo loptu na Maka koji na nekih sedam metara od gola elegantno šalje u prazno Martina i lijevom nogom zabija pokraj nemoćnog Marshalla. Konačnih 3:0 postavio je desetak minuta kasnije Nemec glavom nakon ubačaja Maka.

Reprezentacija Litve na domaćem je travnjaku u Vilniusu uz puno muke došla do pobjede nad Maltom 2:0. Dugo su Litavci lomili otpor Maltežana, tek u 76. minuti poveli su zahvaljujući preciznom udarcu glavom kapetana Černycha. Samo nekoliko minuta kasnije pitanje pobjednika, ako je uopće još bilo pitanja, riješeno je - Jonathan Caruana ruši Matuleviciusa u svom šesnaestercu, zaslužuje drugi žuti, odnosno crveni karton, a najstrožu kaznu u konačnih 2:0 pretvara Novikovas. Nakon tri susreta u skupini Litva se nalazi na drugom mjestu s pet bodova, vodeća je Engleska sa sedam, dok treće mjesto drže Slovenci s istim brojem bodova kao Litva.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!