Nogomet

VIDEO: Crnogorci pobjedom u Danskoj do vrha skupine, Lewandowski spasio Poljsku

Mihaela Bradovski • utorak, 11.10.2016.
VIDEO: Crnogorci pobjedom u Danskoj do vrha skupine, Lewandowski spasio Poljsku
Foto: EPA

Tri zanimljiva dvoboja odigrana su u skupini E gdje su pobjede upisali Crna Gora i Poljska dok je Kazahstan na svom stadionu zaustavio Rumunjsku...

Skupina E

Danska - Crna Gora 0:1 (Beqiraj 32.)
Poljska - Armenija 2:1 (Mkojan 48.-ag, Lewandowski 95. / Pizzelli 50.)
Kazahstan - Rumunjska 0:0

1. Crna Gora 7
2. Poljska 7
3. Rumunjska 5
4. Danska 3
5. Kazahstan 2
6. Armenija 0

Sjajan ulazak u kvalifikacije Crnogoraca koji su na vrhu skupine E nakon pobjede u Kopenhagenu protiv Danske 1:0. Iako su odigrana samo tri kola, nema sumnje da će Crnoj Gori porasti očekivanja i da će se tražiti prolazak na Svjetsko prvenstvo.

U Danskoj je izdržala do kraja iako je domaćin pritisnuo i činio sve da dođe do poravnanja. No, pogodak Fatosa Beqiraja iz 32. minute kada je lijepo okončao kontru na dodavanje Stevana Jovetića, ipak je bio dovoljan Crnoj Gori za tri boda.

U drugom poluvremenu igra je potpuno prebačena pred gol gostiju, ali Danska nije pronalazila put do mreže iako je stvorila velik broj prilika za poravnanje. Crna Gora je uzela pobjedu koja je drži na vrhu ljestvice dok su Danci upisali već drugi poraz.

Armenija je bila na rubu velikog iznenađenja u Varšavi, ali Poljaci su ipak slavili 2:1.Junak domaćina ponovno je bio Robert Lewandowski koji je u 95. minuti zabio za pobjedu.

Domaćin je potpuno dominirao susretom, posebno od 30. minute kada je Gael Andonian zaradio drugi žuti karton i ostavio svoju reprezentaciju brojčano oslabljenu.

Pogoci su stigli ipak tek u drugom dijelu, prvo je Mkojan u 48. minuti skrenuo loptu u svoju mrežu i Poljska je stigla do vodstva, ali dvije minute kasnije ubačaj Pizzellija iz prekida potpuno iskosa prevario je Fabianskog i Armenija je poravnala.

Nizali su Poljaci nakon toga prilike, potpuno se otvorili i to je omogućilo Armeniji da i ona zaprijeti, ali pogodak odluke stigao je tek u 95. minuti. Blaszczykowski je ubacio iz slobodnog udarca, a Lewandowski je bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu.

Pogodaka nije bilo u Astani gdje su Kazahstanci zaustavili i Rumunjsku te je susret završen 0:0.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!