Nogomet

VIDEO: Brazil na vrhu, Argentina poražena u Cordobi od Paragvaja

Branimir Korać • srijeda, 12.10.2016.
VIDEO: Brazil na vrhu, Argentina poražena u Cordobi od Paragvaja
Foto: EPA

Odrađene su i preostale utakmice desetog kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Brazil je očekivano svladao skromnu Venezuelu dok je Argentina neočekivano poražena kod kuće od Paragvaja...

Brazil je na vrhu južnoameričkih kvalifikacija nakon što je upisao četvrtu uzastopnu pobjedu, ovaj put u gostima kod Venezuele. U Meridi je slavio s 2:0 što je i očekivan ishod s obzirom da je igrao protiv posljednjeplasirane reprezentacije u kvalifikacijama koja je dosad skupila tek dva boda.

Poveli su gosti rano, već u osmoj minuti domaći vratar Dani Hernandez grubo je pogriješio, dodao loptu Gabrielu Jesusu na 30 metara koji ostaje sam i lakoćom zabija.

Natopljen travnjak stvarao je velike probleme, ali Brazil je ipak stigao do drugog pogotka i to u osmoj minuti drugog dijela kada je Renato Augusto ubacio s lijeve strane, na drugoj vratnici bio je Willian koji bez problema šalje loptu u mrežu.

U 74. minuti na stadionu je nestalo rasvjete, reflektori su otkazali i prekid je potrajao 40-ak minuta nakon čega je dvoboj ipak priveden kraju.

Razočarala je Argentina koja je u Cordobi poražena od Paragvaja 1:0. Bez Lionela Messija, ali ipak sa Sergijom Aguerom koji je bio pod upitnikom za nastup, no možda bi ipak bilo bolje za Argentince da Aguero nije bio spreman. Promašio je nekoliko izglednih prilika, među njima i kazneni udarac te je igrao ispod očekivanja.

Paragvaj je do pobjede došao pogotkom Derlisa Gonzaleza iz kijevskog Dynama nakon odličnog kontranapada. Do kraja prvog dijela Di Maria je dobro pucao s ruba kaznenog prostora, ali samo pogodio vratnicu da bi na startu drugog dijela rukom u 16 metara igrao Paulo da Silva, dosuđen je kazneni udarac, ali Villar je obranio pokušaj Aguera.

Do kraja susreta Aguero je promašio još jednu veliku priliku, Rojo je poslao loptu u mrežu, ali dosuđeno je zaleđe i ostalo je tih 1:0 za Paragvaj.

Čileanci su svladali Peru s 2:1 i tako prekinuli seriju od tri utakmice bez pobjede. Junak domaćina bio je Arturo Vidal koji je postigao oba gola dok je Edison Flores bio jedini strijelac za goste. Junior Fernandes ostao je na klupi i nije dobio priliku za Čileance.

Južnoameričke kvalifikacije:
Venezuela - Brazil 0:2
Argentina - Paragvaj 0:1
Čile - Peru 2:1

Ljestvica:
1. Brazil 21
2. Urugvaj 20
3. Ekvador 17
4. Kolumbija 17
5. Argentina 16
6. Paragvaj 15
7. Čile 14
8. Peru 8
9. Bolivija 8
10. Venezuela 2

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!