Košarka

Cedevita bez ikakve šanse na otvaranju Eurokupa

Branimir Korać • srijeda, 12.10.2016.
Cedevita bez ikakve šanse na otvaranju Eurokupa
Foto: FaH

Natjecanje koje je ovog ljeta uzazvalo dosta bure i pokrenulo novi rat između Fibe i Uleba započelo je ove srijede, a u njemu nastupa i Cedevita. U prvom kolu Eurokupa gostovala je u Španjolskoj kod Gran Canarije koja joj je nanijela težak poraz 101:76 u vrlo skromnom nastupu Zagrepčana...

Gran Canaria na svom parketu prevelik je zalogaj i za jače protivnike od Cedevite, međutim da se očekivalo bolje izdanje Zagrepčana - očekivalo se. Nije bilo dobro, prevelik broj početničkih pogrešaka, nonšalantan pristup nekih igrača što je ujedno i rezultiralo ogromnim brojem izgubljenih lopti.

Kada na ovoj razini izgubiš čak 23 lopte od čega više od polovice u prvom poluvremenu, sve što možeš očekivati je ovakav poraz. U pojedinim trenucima izgledalo je da domaćin ima još prostora i da može još pojačati ritam dok je Cedevita u rijetkim trenucima izgledala ravnopravno. Obrana uopće nije funkcionirala, nije bilo nikakvog rješenja za raznovrstan napad domaćina koji je lakoćom pronalazio rupe o čemu svjedoči i 101 poen.

Već prvo poluvrijeme usmjerilo je utakmicu na stranu domaćina koji je konstantno imao kontrolu nad rezultatom i nije dopustio Cedeviti da mu zaprijeti.

Na poluvremenu bilo je visokih 54:34, a barm na odmor gosti su mogli s pristojnijim zaostatkom. U zadnjim sekundama primili su dvije trice, drugu nakon izgubljene lopte i umjesto eventualnog obranjenog napada i u najgoru ruku minus 14, gosti su na poluvremenu zaostajali čak 20 poena razlike.

Ništa se posebno nije promijenilo niti u trećoj dionici gdje su domaćini konstantno održavali prednost i u nekoliko navrata prijetili probijanjem granice od 30 razlike. Mala je utjeha za Cedevitu da se to ipak nije dogodilo i da su Zagrepčani na kraju izgubili "samo" s minus 25.

Kod Cedevite su najefikasniji bili Scotty Hopson s 23 poena i Miro Bilan sa 16 (osam skokova), a kod Gran Canarie Kyle Kuric ubacio je 25 poena, Pablo Aguilar 13, a Darko Planinić 12 poena.

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Herbalife Gran Canaria101:76Cedevita
Lietkabelis90:89MZT Skoplje Aerodrom
1Herbalife Gran Canaria 41+86
2Cedevita 32-3
3Lietkabelis 22-17
4Nižnji Novgorod 22-24
5MZT Skoplje Aerodrom 04-42

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!