Automoto

MotoGP: Rossi se neće predati, osvojio 64. pole position karijere

Jurica Godina • subota, 15.10.2016.
MotoGP: Rossi se neće predati, osvojio 64. pole position karijere
Foto: EPA

Iako se tijekom cijelog vikenda mučio sa zdravljem i set-upom motocikla, Valentino Rossi je fantastično odvozio kvalifikacije za VN Japana na stazi Motegi, osvojivši svoj 64. pole position u Kraljevskoj klasi.

Tri utrke prije kraja prvenstva Marc Marquez ima 52 boda prednosti u odnosu na Valentina Rossija, te uz puno sreće naslov može osigurati već sutra. Bio bi to prekrasan poklon 50. rođendanu Honde u elitnom društvu, koji ta momčad slavi ovaj vikend u Zemlji izlazećeg sunca.

Međutim, kvalifikacije su potvrdile da se Valentino Rossi neće predati. Izvanrednim krugovima on i Marquez su "skidali" vremena, sve do razina koje nitko nije očekivao. Bolje vrijeme ostvario je veliki Talijan, kojemu je to 64. najbolja startna pozicija u karijeri. Zanimljivo, na jednakoj brojci su i Marquez i Jorge Lorenzo.

"Ovo je fantastično. Ne samo što smo osvojili treći pole position u sezoni, što je dobra brojka, već i zbog toga što smo se borili cijeli vikend pronaći prave postavke motocikla. Također, fizički nisam na 100 posto jer imam problema s bolesti", oduševljen je bio Rossi.

Lorenzo sjajan unatoč bolovima

Priča dana je i Jorge Lorenzo. Lanjski prvak je teško pao na trećem slobodnom treningu, zbog čega je helikopterom prebačen u bolnicu na niz pretraga. Koje su ipak pokazale da nema teže ozljede, te je Lorenzo startao u kvalifikacije. Unatoč jakim bolovima i, zbog pada, pomanjkanju osjećaja na lijevoj strani tijela, izborio je treću startnu poziciju, čime će popuniti veliku trojku u prvom startnom redu.

"Adrenalin je nadjačao bolove. Zaboravio sam nesreću i bol i odvezao sjajan krug. Valentino i Marc su bili prebrzi, ali ja sam i više nego zadovoljan svojim rezultatom", kazao je Lorenzo nakon kvalifikacija.

Dani Pedrosa, opet, slomio ključnu kost

Sreće da prođe bez ozljeda ponovo nije imao Dani Pedrosa. Veliki pehist elitnog motociklizma, čovjek koji pobjeđuje u barem jednoj utrci već 11 sezona zaredom, a da pritom nikada nije postao svjetski prvak u MotoGP klasi.

Na drugom treningu je teško pao i slomio ključnu kost. Ozljeda će mu vjerojatno onemogućiti nastupe u posljednje tri utrke sezone.

MotoGP, VN Japana, startni poredak: 1. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 2. Marc Marquez (Špa/Honda) 3. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) 4. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) 5. Cal Crutchlow (VB/Honda) 6. Aleix Espargaro (Špa/Suzuki) 7. Maverick Vinales (Špa/Suzuki) 8. Hector Barbera (Špa/Ducati) 9. Pol Espargaro (Špa/Yamaha) 10. Danilo Petrucci (Ita/Ducati)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!